Odunpazarı Belediyesi, Alman ve Türk Çağdaş Resmi'nin ve Heykeli'nin önemli sanatçılarından Hanefi Yeter'in son dönem yapıtlarından oluşan özel bir seçki ile Eskişehirli sanatseverleri buluşturdu. Küratörlüğünü İbrahim Karaoğlu'nun yaptığı sergi, 11 Haziran Pazar günü sona erecek.
Çağdaş Sanatlar Galerisi'nde gerçekleşen açılışa; Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, sanatçı Hanefi Yeter ve eşi sanatçı Serpil Yeter, Ressam Habip Aydoğdu, küratör İbrahim Karaoğlu, gazeteci Metin Celal Zeynioğlu, Odunpazarı Belediyesi meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri, öğretim görevlileri ve çok sayıda sanat sever katıldı.
KENT GÜZELLİĞİ FİZİKSEL DEĞİLDİR
Kentin ruhuyla görünür hale geldiğinin altını çizen Başkan Kurt 'Kent güzelliği sadece fiziksel değildir; kent, ruhuyla görünür hale gelir. Bir kentin ruhunu da ancak sanatla kurtarabilirsiniz. İnsan ruhunun soluk alıp veremediği durumlarda devreye sanat kahramanları girer. İşte Eskişehir, bu vizyonuyla sosyal demokrat belediyeciliğin anlamına karşılık gelen bir şehirdir' dedi.
GURUR DUYDUĞUMUZ ŞEHİR
Yaklaşık 26 resim ve 10 tane de heykelle bu sergiyi geçekleştirdiklerini belirten Hanefi Yeter, serginin daha çok son dönemde yaptığı resimleri kapsadığını söyledi. Eserlerinde insanı kaynak aldığını vurgulayan Yeter, 'Anadolu'nun türkülerinden etkilenerek yaptığım ya da bir sözden etkilenerek yaptığım resimler yer alıyor sergide. Son 3-4 yılda yaptığım heykellerden bir seçki getirdik buraya. Çok güzel bir galeri burası. Eskişehir için muhteşem bir galeri. Eskişehir; gözümüzü yaşartan, gurur duyduğumuz, yüzümüzü güldüren, yüzümüzü aydınlatan bir şehir' diye konuştu. HM
Editör: TE Bilisim