CHP Milletvekili Gaye Usluer ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Örenköylüler Derneği'ni ziyaret etti. Usluer, 'Evet'i hükümet, 'Hayır'ı ise halkın örgütlediğini söyledi.
Örenköylüler, Eğitim, Kültür ve Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret eden CHP'liler Anayasa değişikliğini konuştu. Referandum sürecinde hemşeri derneklerine ziyaretlerin önemli olduğunun söyleyen Usluer, 'Evet'i hükümet, devlet, 'Hayır'ı ise halk örgütlüyor. Vatandaşın yüreği ve vicdanı herkesin parasından da gücünden de kıymetlidir' dedi. Referandumun bir siyasi parti seçimi olmadığını belirten Usluer, 'Yarın seçim olur yine kendi oy verdiğiniz partiye oy verirsiniz ama bugün gelecekte bir daha oy verebilecek miyiz veremeyecek miyiz kaygısı taşıdığımız bir Anayasaya oy vereceksiniz. Kendinizi düşünmüyorsanız çocuklarınızı düşünün. Kendi ellerimizle onların geleceğini karartmayalım. Yarın pişman olursanız bunun geri dönüşü olmaz. Biz parti rozetlerimizi çıkartıp kapı kapı geziyoruz ki bunun bizim partimizle ya da başka bir partiyle ilgili olmadığını bilin diye. Vallahi billahi ben çocuklarımın geleceği için bu kadar çabalıyorum' diye konuştu.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise konuşmasında tek adam rejiminin zararlarına değinirek şunları söyledi; 'Denge ve denetimin olmadığı bir sistemde eşitlik de adalet de olmaz. Hayır'ınıza talibiz, iyi düşünün. Maddeler ortada. Bu paketten demokrasi de istikrar da çıkmaz.' CHP'lilerin ziyaretinden memnuniyetlerini belirten Örenköylüler Dernek Başkanı Kasım Göktaş memleket için iyi olan neyse o sonucun çıkmasını temenni ettiklerini dile getirdi. HM
Editör: TE Bilisim