HABER: ESRA ÜNLÜ

Kristal-İş Eskişehir Paşabahçe'de greve gidiyor. 24 Mayıs Çarşamba günü Eskişehir'de 1294 işçi greve çıkacak. Kristal İş Şube Başkanı Erdal Akyazı, 'Haksızlığa dur diyeceğiz' dedi.
Kristal-İş Sendikası ile Şişecam arasındaki Mersin, Lüleburgaz, Gebze, Yenişehir ve Eskişehir'deki 11 işyerinde çalışan 5 bin 800 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Kristal-İş 24 Mayıs'ta greve çıkma kararı aldı. Kristal-İş Sendikası Eskişehir Şubesi Başkanı Erdal Akyazı, geri adım atmayacaklarını dile getirdi.

İŞYERLERİNDE İLAN EDİLDİ
Greve çıkacak cam işçileri, grev öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. 1294 cam işçisinin çalıştığı Paşabahçe fabrikasında, işçiler OHAL koşulları olsa da grevde kararlı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kristal İş Şube Başkanı Erdal Akyazı, '12 Aralık 2016 tarihinden bu yana sendikamız ile Şişe-cam işvereni arasında devam eden TİS süreci bütün yasal aşamalar bitirilerek grev sürecine gelmiştir. 24 Mayıs sabahı yasal grev hakkımızı kullanma kararımızı sendika organlarınca alınmış işyerlerinde de ilan edilmiştir' dedi.

HAKLARIMIZDAN FERAGAT
ETMEMİZ İSTENİYOR
TİS görüşmeleri devam ederken birçok maddede uzlaşıldığını ancak belli maddelerde anlaşamadıklarını belirten Akyazı, 'Bu uzlaşmazlığın nedeni ülkemizin içinden geçtiği hassas dönemi göz önüne alarak bu güne kadar göz alıcı, kamuoyunu sarsıcı, eylemler yapmaktan kaçınan sendikamız ve cam emekçileri değildir. Bu grevin sebebi Şişe-cam işverenin TİS sürecinin başından beri sergilemiş olduğu, cam emekçilerini ve onların gerek dünya devi Şişe-cam'a gerekse ülke ekonomisine yaptığı katkıları yok sayan uzlaşmaz tutumudur. Cam işçisine 3 kuruş zammı çok gören işveren, yıllar yılı mücadele ederek kazandığımız haklarımızdan da feragat etmemizi beklemektedir' diye konuştu.

DEMOKRATİK HAKLARIMIZIN FARKINDAYIZ
Grevin sebebinin her seferinde akla, hukuka sığmayacak şekilde cam emekçilerinin grevini yasaklayan hükümetlerin patron yanlısı tutumu olduğunu ileri süren Akyazı, 'Hükümetler öylesine pervasızca grev ertelemeleri yapmışlardır ki işverenler 'Nasıl olsa grev yapamayacaklar' şımarıklığına girmişlerdir. Kimseyi tehdit etmiyoruz ama demokratik ve meşru haklarımızın da farkındayız. Bu haksızlığa dur diyeceğiz' ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim