Takımlar boş durmadı
Her haftası ayrı bir heyecana sahne olan Spor Toto 1.Lig'de 13'üncü hafta perdesi iki gün sonra açılıyor. Birçok kulüp verilen milli arayı hazırlık maçlarıyla değerlendirdi. Milli aranın ardından 13'üncü haftanın açılış maçında 23 Kasım Cuma günü Kardemir Karabükspor ile Balıkesirspor karşı karşıya gelecek. Küme düşme hattında yer alan Karabükspor, sahasında puanla tanışmak istiyor. Son olarak lider Gençlerbirliği'ni yenen Balıkesir, bu maçın moraliyle gideceği Karabük deplasmanından 3 puan arayacak.

Osmanlıspor ile prova
Lige verilen milli arayı değerlendirmek isteyen Eskişehirspor, Osmanlıspor ile hazırlık karşılaşması yapmıştı. Siyah Kırmızılı ekip bu karşılaşmada lisansı çıkartılmayan oyuncularına şans tanımıştı. Eksiklerini görme fırsatı yakalayan iki takımın mücadelesinde gülen taraf 2-1'lik skorla Osmanlıspor oldu. Es Es bu maçın ardından izin kullanmayıp son derece önem taşıyan Ümraniyespor maçının hazırlıklarına başladı.

Rakip Ümraniyespor
Ligin alt sıralarında kümede kalma mücadelesi verenEskişehirspor ise 24 Kasım Cumartesi günü Ümraniyespor'u ağırlayacak. 12'nci haftada deplasmanda Elazığspor'a 3-2 mağlup olarak büyük bir fırsat tepen Kırmızı Şimşekler bu mağlubiyeti sahasında telafi etmek istiyor. Ligde Play-Off mücadelesi veren Ümraniyespor ise zorlu deplasmandan puan çıkarmak istiyor. Ümraniyespor 1 maç eksiğiyle 20 puanla 5'inci sırada yer alıyor.

İstanbulspor'a güçlü rakip
Spor Toto 1.Lig'de son maçında sezonun ilk yenilgisini Balıkesirspor karşısında alan lider Gençlerbirliği bu hafta İstanbulspor deplasmanında bu yenilgiyi telafi etmek istiyor. Ligdeki yenilmezlik serisine Balıkesirspor karşısında son veren Başkent ekibi bu mağlubiyeti bir an önce unutup İstanbulspor karşısında bir kez daha galibiyet serinin ilk adımını atmak istiyor. Geçtiğimiz hafta Osmanlıspor'a deplasmanda 1-0 mağlup olan İstanbulspor'da evinde 3 puan almayı istiyor.

Adana'da derbi heyecanı
Spor Toto 1. Lig'in 13'üncü haftasında birbirinden çekişmeli maçlar oynanacak. Bu karşılaşmalardan biri de 25 Kasım Pazar günü saat 16.00'da 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu'nda oynanacak olan Adana Demirspor ve Adanaspor derbisi. Ligin bir diğer kritik maçında ise zirve yarışı veren Gazişehir Gaziantep, ikinci sırada yer alan Boluspor'u sahasında konuk edecek. Bu karşılaşma da 25 Kasım Pazar günü oynanacak.

13. HAFTA PROGRAMI
23 Kasım Cuma
19.00 K. Karabükspor-Balıkesirspor
24 Kasım Cumartesi
13.30 Hatayspor-Altay
16.00 Eskişehirspor-Ümraniyespor
16.00 İstanbulspor-Gençlerbirliği
25 Kasım Pazar
13.30 Denizlispor-Giresunspor
16.00 Adana Demirspor-Adanaspor
16.00 Gazişehir Gaziantep-Boluspor
19.00 Altınordu-Afjet Afyonspor
26 Kasım Pazartesi
19.00 Osmanlıspor-TY Elazığspor
Editör: TE Bilisim