MHP İl Başkanı İsmail Candemir tarafından Türkiye ve Eskişehir gündemine dair basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya MHP Tepebaşı İlçe Başkanı Uğur Yüceses ve Odunpazarı İlçe Başkanı Mustafa Komar da katıldı.

MHP'DEN FARKLI BİR HAVA
MHP'nin 15 belediyede de aday çıkaracağını vurgulayan Candemir, 'MHP Eskişehir'de 14 ilçe bir Büyükşehir adayı ile seçimlere çıkacaktır. Cuma günü YSK takvimi açıkladı. 1 Aralık istifalar için son tarihtir. Bu tarihe kadar resmi kurumlardan istifa edip aday olmak isteyen arkadaşlarımızı bekleyeceğiz. İl ve ilçe başkanlığımızla istişare ederek Eskişehir'e en faydalı olabilecek arkadaşlarla yola çıkacağız. Bu kez MHP Eskişehir'de farklı bir hava ile çıkacak. Şu anda arkadaşlarımızla yaptığımız istişarelerde Eskişehir'in problemlerine yönelik 12 komisyon kurduk. Komisyonlarımıza yarı ayrı çalışıyor. Arkadaşlarımız ile ilçe ilçe, sokak sokak çalışmalarımız başladı. Biz milliyetçiyiz aynı zamanda Eskişehir milliyetçisiyiz. Biz Eskişehir'in lehine olan her şeye evet deriz, aleyhine olan her şeye de hayır deriz' ifadelerini kullandı.

GEREKLİ SABRI GÖSTERDİK
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Candemir, AK Parti Milletvekili Nabi Avcı ve İl Başkanı Zihni Çalışkan'ın yerelde ittifak ile ilgili açıklamalarını sert bulması ile ilgili soruya, 'Biz sertlikten yana olan birisi değiliz. Bizde son sözü Devlet söyler. Genel Başkan nereyi gösterirse teşkilatta o yönde hareket eder. MHP Cumhur İttifakı konusunda gerekli sabrı göstermiştir. Cumhur İttifakı devam ediyor ama yerel seçimde Cumhur İttifakı yok. MHP kendi adayları ile seçime girecek' dedi.

DERDİMİZ ŞOV DEĞİL
MHP İl Başkanı Candemir, kamuoyuna duyurduğu Günyüzü ilçesindeki yıkılmak üzere olan Şehitler Anıtı ile ilgili son durumu da paylaşarak, 'Bu bizim için siyaset malzemesi değil yapılması gereken bir şey. Konuyu sizlerle paylaştığımız gün Çarşamba günü akşamı mermerler anıta inmeye, Perşembe günü belediye ekipleri çalışmaya başladı, şu anda çalışma hızla devam ediyor. Anıt toparlanmış vaziyette en kısa sürede gidip yine Anıt'ı inceleyip olayı sizlerle paylaşacağız. Bizler Eskişehir'deki olayları siyaset malzemesi yapma peşinde değiliz, problemlerin çözülmesi noktasında adım atıyoruz. Bunu da ilk önce konunun muhatapları ile görüşüp çözmek istiyoruz. Şov yapmak oy devşirmek gibi bir derdimiz olmaz. Bu şehir bizim, gereken neyse onun yapılmasını istiyoruz' diye konuştu.
HABER: MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim