Tepebaşı Belediyesi belde evi açılışlarına devam ediyor. Eskişehir genelinde 29'uncusu olmak üzere Şirintepe Mahallesi'nde 2'nci belde evi dün yoğun bir katılımla gerçekleşti. Belde evine 50 yıldır Şirintepe Mahallesi'nde yaşayan Belde evleri Eğitim koordinatörü Zişan Kızılcıklı'nın ismi verildi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Kızılcıklı, 'Ben bu mahallenin 50 yıllık sakiniyim. Belde evlerinin de sorumluluğunu iyi yaptığımdan eminim. Daha da yürütebilmek için heyecanlı ve güçlüyüm. Hayatımda çok yürekten hizmet ettiğim için bir beklentim vardı. Ben öldükten sonra mutlaka mahalledeki bir belde evine Ahmet Ataç benim ismimi verir diye bekliyordum. Ama gözümle görmek beni çok duygulandırdı. Bütün halkıma, öğrencilerime, belediye personeline, Ahmet Ataç'a teşekkür ediyorum' dedi.
TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL KENTİ
Daha sonra açıklamalarda bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, havanın soğuk olmasına rağmen katılımın yoğun olmasından memnuniyetini dile getirerek 'Hava biraz soğuk, Eskişehir'in kışı başladı. Allah fakire fukaraya yardımcı olsun. Ben derim, kış zengin mevsimidir. Yakması, giymesi, yemesi hepsi para. Yazlık yerler rahattır. Ama Eskişehir'imizin havası serttir, insanı merttir. Dik durur. Bu dikliği sayesinde de bugün Türkiye'nin en güzel kentlerinden bir tanesidir. Herkes özeniyor. Biz de iftihar ediyoruz şehrimizle' ifadelerini kullandı.
Bugün 29'uncu belde evinin açılışını gerçekleştirdiklerini dile getiren Ataç, '15 yıl geçti. Zaman öyle çabuk geçiyor ki… Ama bu 15 yıl boşuna geçmedi. Şu soğukta çok ciddi bir kalabalığımız var. Bu karşılıklı saygı ve sevgiyle olur. Yapılan işi takdir etmekle olur. Bu herkese nasip olmaz. Bu belde evlerimizde 2009'dan bu yana 90 bin kadınımıza hizmet verilmiş. Bunlar hep birlikte yaptığımız güzellikler. Bugün Şirintepe mahallesinde 2. Belde evimiz. Şirintepe Eskişehir'in nüfus açısından büyük bir mahalle. Orada yıllardır bize destek veren sayın büyüğümüz Zişan ablanın ismini verdik. Gerçekten hak ediyor yaz kış demeden her yere koşturuyor' diye konuştu. GÜRAY ATEŞ
Editör: TE Bilisim