Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Vali Özdemir Çakacak, 'Milletimizin huzuru, asayişin temini ve devletimizin güvenliği için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayarak canla - başla hizmet eden; tarihi şan, şeref ve başarılarla dolu Jandarma Teşkilatımızın kuruluşunun 180. yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşamaktayız. Türk Milleti'nin bağrından çıkmış, kamu düzeninin korunması çalışmalarında mesai mefhumu gözetmeksizin her zaman Aziz Milletimizin hizmetinde olan değerli teşkilat mensuplarımızın kuruluş yıldönümünü kutluyor, nice 180. yıllara diyorum. Toplumun huzurunu, bireylerin mutluluğunu ve güvenliğini sağlamak devletin en önemli görevi olarak bilinmektedir. İşte bu noktada Türk Milleti'nin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında; gece - gündüz, sıcak - soğuk, yağmur - çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Bu bizler için büyük bir gurur vesilesidir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için çalışan, suç ve suçlularla mücadelede dünya çapında örnek olan Jandarma Teşkilatımız, görevini fedakarca yerine getirmesiyle halkımızın güvenlik kuvvetlerimize olan güvenini artırmaktadır' dedi.
CUMHURİYETİNİN TEMİNATI
İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Şen ise, 'Başarılarla dolu 180 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması; milletimizin huzur ve güvenliğiyle, kamu güvenliğinin sağlanması yönündeki hizmetleriyle yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuştur. Bundan sonra da milletimizin bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak ve daha da güçlendirmek arzusunda jandarma üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücü ile kutsal vatan topraklarımız üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti'nin haklı gururu ve teminatı olmuştur' ifadelerini kullandı.
ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Konuşmaların ardından düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Akabinde ise jandarma arama kurtarma ve iz sürme köpekleriyle gösteri tatbikatı düzenlendi. Tatbikatın ardından, Şehit Savaş Kubaş Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu halk oyunu gösterisi sergilendi. Jandarma Teşkilatı'nın 180'inci Kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen törene Vali Özdemir Çakacak, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Şen, Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ve ilgililer katıldı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim