Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerinin bir süredir Nazimiye ilçesi kırsal alanında başlattığı operasyon kapsamında Sarıyayla köyü kırsalına operasyon düzenledi. Tunceli bölgesinde son iki gündür kötü hava koşullarının etkili olması nedeniyle yüksek kesimlerde aşırı kar yağışının olması nedeniyle hava sıcaklığı eksi 5 derecelere kadar indi. Donma tehlikesi geçiren Jandarma Uzman Çavuş Ferruh Dikmen ile Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedaviye alındı. Mersinli Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel ile Ferruh Dikmen yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Tunceli Valiliği askerlerin şehit düşmesi olayına ilişkin adli ve idari soruşturma başlattı.
TEPKİLER BÜYÜYOR
İki kahraman askerimizin donarak şehit düşmesi olayının ardından Eskişehir'deki milletvekilleri ve belediye başkanları konunun aydınlatılması gerektiğini söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Tunceli kırsalında operasyon sırasında donarak şehit düşen kahraman mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!
CHP Milletvekili Utku Çakırözer: Askerlerimizin donarak ölümü konusunda ihmal olup olmadığı soruşturularak kamuoyu aydınlatılmalıdır.
CHP Milletvekili Jale Nur Süllü: 1914 yılında Sarıkamış'ta değiliz, 2018 Türkiye'sinde çocuklarımıza, Mehmetçiğimize bu kaderi reva görenler saraylarında, sıcak yataklarında rahat uyuyor.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: 1914 Sarıkamış değil, 2018 Tunceli. Başımız sağ olsun. Böyle bir olay, bu devirde, hangi ihmaller sonucu gerçekleşti? Derhal açıklama yapılmalı. Evlatlarımızın canı bu kadar ucuz mu?
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: 1914'te binlerce vatan evladı Sarıkamış'ta donarak şehit oldu. Toplumsal hafızamızda çok derin bir acı bırakan bu vahim olayı yaşayan ülkemizin kıymetli gençlerini böyle kaybetmemeliyiz.
Editör: TE Bilisim