18 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda 'Odunpazarı İnşaat Peyzaj Turizm Temizlik Otomotiv Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi'ne ait tüm hisselerin bedelsiz ve şartsız olarak belediyece devir alınması için Belediye Başkanı Kazım Kurt'a yetki verilmesi ile ilgili madde tartışmalara neden oldu.
Üçüncü oturumu gerçekleşen Odunpazarı Belediye Meclisinde Odunpazarı İnşaat Peyzaj Turizm Temizlik Otomotiv Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi'ne ait tüm hisselerin bedelsiz ve şartsız olarak belediyece devir alınması için Belediye Başkanı Kazım Kurt'a yetki verilmesine AKP ve MHP grubu ret oyu verdi. AKP meclis üyesi Ahmet Yapıcı ilgili madde ile alakalı kanun maddelerini okuyarak bu kararın alınmaması gerektiğini savundu. CHP grup vekili İbrahim Arslan ise AKP'li belediyelerin de şirketleri olduğunu, bakanlığın vermiş olduğu kararın Danıştay'dan döndüğünü örnekleri ile açıkladı.
Daha sonra konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Kazım Kurt, ' Burada Ahmet Yapıcı'nın endişelerine mahal yok. Bunun Türkiye'de denetimi mümkün. İhalede yanlışlık varsa gereği yerine getirilir. Bu iş örnek kararlarla Danıştay'dan ve uygulamadan geçmiş. Bu maddeye karar verilmesinin önemli bir sebebi var, taşeron işçiliği ortadan kaldırmak. Türkiye'de 12 yılda çözülemeyen daha da büyüyerek giden taşeron sömürüsünü, işçi sömürüsünü, emek sömürüsünü ancak böyle ortadan kaldırırsınız. İddia ediyorum, 2 yıl sonra Odunpazarı Belediyesinde çalışan tüm işçiler sendikalı, grevli, toplu sözleşmeli haklara sahip olacak. Bunun yollarından birisi budur' şeklinde konuştu. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim