2016 Yılı teklif çağrısı dönemi Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar projeleri kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe desteği alan 'Gıda ve Yem Güvenliği için HACCP Eğitim Modüllerinin AB Standartlarında Oluşturulması' isimli proje kapsamında Eskişehir'de 100 kişiye eğitim verildi. Açılış konuşması yapan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Alkan, Erasmus Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar Projeleri başvuru sonuçlarına göre; Avrupa Birliği Komisyonuna sunulan 287 adet proje teklifinden, Yenilik Geliştirmeye Yönelik Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında 25 proje teklifinin hibe almaya hak kazandığını, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü projesinin de bu projeler arasında yer aldığını, İngiltere, Almanya, Slovakya ve Ankara Üniversitesi işbirliği sonucu BİT (bilgi işlem teknolojisi) ile oluşturulan HACCP Eğitim Modülleri aracılığı ile bundan sonra gıda firmalarının para ve ekstra zaman harcamadan kendi işyerlerinde HACCP Sistemini kolaylıkla uygulayabileceklerini ifade etti. İHA
Editör: TE Bilisim