Kesilecek etlerin bir süre dinlendirilmesi, lezzet ve sağlık açısından önem taşıyor. Kasap Hüsamettin Şen, Kurban Bayramı'nda birçok vatandaşın bilgisiz bir şekilde etleri muhafaza etmeye çalıştığını ve bunun zaman zaman tehlikeli olabileceğini kaydetti. Kurban kesimi sonrası ilk 3 saatin çok önemli olduğunu aktaran Şen, 'Etler, kesildikten sonra dışarıda 3 saat beklemesi lazım. Bu 3 saatte buzdolabına kesinlikle konulmayacak. Etin soğuması için bu uygulamayı yapıyoruz. Sıcak et dolapta çok kötü bir koku yapar. Mutfak tezgahına veya bir tepsiye serip bekletebilirsiniz. 3 saat dinlendikten sonra poşete değil streç filmlere konması gerekiyor' şeklinde konuştu. Öte yandan kesim sonrası, etlerin siyah poşetler ile taşınmaması gerektiğini, koku yaptığını vurgulayan Hüsamettin Şen, bunun yerine şeffaf poşetlerin tercih edilebileceğini söyledi. İHA
Editör: TE Bilisim