Haftalık Pazar toplantısında konuşan İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca, ittifakla ilgili genel merkezden gelen bilgileri paylaştı. Seçim takviminin ilerlediğini ve güç birliği sürecinde bazı değişiklikler yaşandığını belirten Tunca, 'Bugün itibarıyla Odunpazarı, Çifteler, Mihalıççık, Alpu, Seyitgazi ve Sivrihisar ilçelerimiz güç birliği dışında bırakılmış olup İYİ Parti olarak seçime giriyoruz. Beylikova, Sarıcakaya, Mihalgazi, Günyüzü ilçelerimizde ise güç birliği yapılmış olup sadece İYİ Parti olarak seçime giriyoruz. Biz gücümüzü ve hedeflerimizi biliyor ve peşinden koşma azmimizi koruyoruz. Umarım ki güç birliğinin bileşenleri iyimser tahminler yerine, aklı önceleyen bir yol bulacak kararlılığı gösterirler' dedi.

AZ OY ALABİLİRDİK
Bir partilinin 'Genel merkezin kararlarına saygılıyız. Ancak bu ittifakı biz mahallelerde nasıl anlatacağız' şeklindeki sorusunu yanıtlayan Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, 'Malum tüm Türkiye'de partiler ittifak halinde. Bu seçim sisteminin bir sonucu. Burada maksat yüzde 50'yi bulmak olduğu için herkes bir arayış içerisinde. Bizim genel merkezimiz de böyle bir ittifak kurmanın uygun olacağını düşündüler. CHP ile bizim ittifakımız var. Onlarla güç birliği yaptık. Seçimlere daha güçlü gireceğiz, daha çok oy alacağız ve daha fazla belediye başkanlarına sahip olacağız. Sadece Eskişehir'i düşünüyoruz ama tüm Türkiye'yi düşünürsek alınan kararlar yerinde bir karar. Eğer böyle olmasaydı işler sıkıntıya girebilir ve daha az oy alabilirdik. Belediye başkanı çıkartma şansımız düşebilirdi. Bu yerinde verilmiş bir karar. Bu kararlarda bizim tesirimiz yok. Bundan sonraki enerjimizi bu neden böyle oldu, neden şöyle oldu demek yerine gücümüzü daha pekiştirmeye ve bize verilen hedefler üzerinden yürümemiz lazım. Enerjimizi o tarafa harcamamızda yerimiz var' ifadelerini kullandı.

ADAY ÇIKARACAĞIZ
'Odunpazarı'nda adayımız var mı?' şeklindeki soruyu cevaplayan İl Başkanı Tunca, 'Aday adaylarımız zaten var. Adayımızı da açıklayacağız. Onun için biraz zaman var. Odunpazarı'nı almak için elimizden geleni sonuna kadar yapma gayreti içerisinde olacağız' diye konuştu.

BİZ DEĞİL CHP DÜŞÜNSÜN
'Eskişehir'de Büyükşehir ve Tepebaşı belediyelerini desteklerken, Odunpazarı'nda kendi adayımızla girdiğimiz zaman CHP'nin tüm olumsuzluklarını bizim adayımız dile getirdiğinde ittifakla ilgili bir çatışma olmayacak mı?' sorusunu hem İl Başkanı Tunca hem de Milletvekili Kabukçuoğlu cevapladı. Tunca, 'Odunpazarı'nda ittifak yok. Orada istediğimiz eleştiriyi yapabiliriz. Bunu düşünmesi gereken CHP yöneticileri, biz değiliz' derken Kabukçuoğlu, 'İttifak ruhuna aykırı değil. Biz neyi doğru biliyorsak Odunpazarı ile ilgili A'dan Z'ye her şeyi söyleyeceğiz' dedi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim