Geçtiğimiz hafta İsmet İnönü Caddesi ve Hamamyolu'na açılan stantlarda Kanal İstanbul Projesi'nin iptali için başlatılan imza kampanyası neticesinde toplanan 5 bin 20 imza, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar ve beraberindeki il yönetim kurulu üyeleri tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne teslim edildi.
İTİRAZIMIZ VAR
İmza stantlarının toplamda yedi saat açık kalmasına rağmen Eskişehirlilerin çok yoğun ilgisiyle karşılaştıklarına dikkat çeken Adar, 'İstanbul'da Kanal İstanbul ismiyle bir kanal açılmak isteniyor yaklaşık 42 kilometre olacağı söylenilen. Bununla ilgili 23 Aralık'ta bin 545 sayfalık ÇED raporları açıklanmıştı. Bunlara Eskişehirlilerin de itirazı var. Geçtiğimiz Cuma günü 15.00 gibi başlattığımız ve cumartesi de belli bir süre imza stantları açtık İsmet İnönü ve Hamamyolu'nda. Eskişehirlilerin çok büyük ilgisiyle karşılaşıldı' dedi.
SES YÜKSELTTİLER
Adar, konuşmasına şöyle devam etti: 'Az bir süre imzaya açık kalmasına rağmen 5 bin 20 dilekçeyle Eskişehirliler de sesini yükselttiler. İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne iletilmek üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne dilekçelerimizi takdim edeceğiz. Eskişehirlilerin de bu işe itirazı var.' MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim