Anadolu Üniversitesi ailesinden 2'si öğrenim gören, 4'ü mezun 6 öğrenci, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sırasında şehit düşen vatandaşlar arasında yer aldı.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, İstanbul ve Ankara'da hayatlarını kaybeden Halil Kantarcı, Yusuf Naci Ağaroğlu, Ozan Özen, Ömer Cankatar, Münir Murat Ertekin ve Akif Altay adlı öğrencilerle alakalı açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Gündoğan, darbe girişiminin milletin sağlam iradesi ve benzersiz cesareti sayesinde durdurulduğuna dikkat çekti. Gündoğan, '15 Temmuz 2016 gecesi, Türkiye'nin seçilmiş, meşru hükümetini devirmeye kalkışmayı, Sayın Cumhurbaşkanımızın canına kastetmeyi ve yüzlerce vatandaşımızı öldürmeyi göze almış hain bir şebekenin girişimi, yüce milletimizin sağlam iradesi ve benzersiz cesareti sayesinde durdurulmuştur. Bu hain saldırıya karşı başta Sayın Cumhurbaşkanımız, meclisimiz, hükümetimiz, emniyet güçlerimiz, ordumuzun devletine bağlı, onurlu unsurları ve kahraman milletimiz emsali az bulunur bir dirayetle karşı koymuş ve demokrasimize sahip çıkmıştır' dedi. (İHA)

Editör: TE Bilisim