Çeşitli branşlarda
Tepebaşı Belediyesi tarafından Şirintepe Mahallesi'nde Eskişehirlilerin hizmetine sunulan Yunus Emre Spor Tesisleri, kent halkının spor hayatına büyük katkılar sağlamaya devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre; 4 aylık dönemler halinde, 950 çocuk ve 350 kadın olmak üzere toplamda bin 300 kişinin aktif olarak faydalandığı tesislerde, 2018 yılı boyunca 4 bin vatandaş spor yapma imkanı buldu. Tesislerde çocuklar için 8 branşta jimnastik, bale, tekvando, basketbol, voleybol, masa tenisi, halk dansları ve futbol; yetişkin kadınlarda ise 3 branşta zumba, pilates ve aeorbik eğitimleri devam ediyor.

Vatandaşlar yararlanabiliyor
Ayrıca tesiste bulunan futbol sahaları ile kapalı ve açık basketbol sahasından da amatör takımlar, yakın çevrede bulunan okullar ve bireysel olarak vatandaşlar yararlanabiliyor. Yıl içinde futbol sahası yaklaşık bin 500 kişiye, kapalı ve açık basketbol ile voleybol salonu ise 900 kişiye hizmet verdi. 2 bin 400 kişi de tesisi dışardan kullanırken 2018 yılı boyunca Yunus Emre Spor Tesisleri'nden yararlanan kişi sayısı toplam 6 bin 400'e ulaştı.

'Bu ilgi rastlantı değil'
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, konuyla ilgili değerlendirmesinde, Eskişehir halkının kaliteli hizmeti takdir ettiğine dikkat çekerek, '2017 yılının sonlarında hizmete açtığımız Yunus Emre Spor Tesisleri, vatandaşlarımızın spor yapmak için en uğrak noktalarından biri haline geldi. Mesela ön plana çıkan ve benim de en önemli bulduğum özelliklerinden bir tanesi jimnastik alanı. Bu donanımlı salon, jimnastik sporu adına hem çok verimli hem de şehrimizin büyük bir eksikliğini giderdi' diye konuştu.

'Yatırımlar devam edecek'
Çocuklar ve gençler kadar yetişkinlerin de spor yapmasının önemine vurgu yapan Başkan Ataç, 'Biz Tepebaşı Belediyesi olarak çocuklarımızın, gençlerimizin ve de yetişkinlerimizin spor yapmasının çok büyük bir öneme sahip olduğuna inanıyor ve çalışmalarımızı bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz. 1990'lı yıllarda bu açıdan çok nahoş bir Tepebaşı vardı, birçok nesil de spor yapmaktan mahrum ya da çok kısıtlı imkanlar ile yetişti. Fakat bizim dönemimiz ile birlikte kentimiz çok sayıda spor alanı kazandı' dedi.
Editör: TE Bilisim