ESO'da yapılacak seçimlerde aday olmayacağını açıklayan Başkan Özaydemir başkan olduğu günden bu yana 6 cumhurbaşkanı, 10 başbakan, 9 sanayi bakanı, 9 vali ve 5 belediye başkanı ile çalıştığını söyledi.
Eskişehir sanayisine, Eskişehir Sanayi Odasına ve Eskişehir OSB'ye 37 yıl boyunca kesintisiz hizmet eden ESO Başkanı Savaş Özaydemir, bugüne kadar gerçekleştirdiklerini kamuoyu ile paylaştı. Eskişehir'e hizmetle geçen ESO Başkanlık dönemini yaptığı toplantıda açıklayan Savaş Özaydemir, 28 yıllık başkanlık döneminde Eskişehir sanayisinin nereden nereye geldiğini anlattı. Göreve geldiği 1989 yılında ESO üye sayısının 281 firmadan bugün 705 firmaya ulaştığını ifade eden Özaydemir, yine aynı tarihler arasında 226 milyon dolar olan ihracatın, 2 milyar dolara; 1.2 milyar olan cironun 8 milyar dolara; 33 bin çalışandan 63 bin çalışana ve 35 ihracatçı firmadan 135 ihracatçı firmaya ulaştığının bilgisini verdi.
ORTALAMANIN ÜZERİNDE
Eskişehir'in nereden nereye geldi sorusuna verilecek cevaplardan birinin Kişi Başına Düşen Milli Gelire bakmakla açıklanabileceğini ifade eden Özaydemir, 1989 yılında 2 bin 141 dolar olan rakamın 2014 yılında 13 bin 180 dolara çıktığını yine ayını yıl Türkiye ortalamasının 12 bin 112 dolar olduğu düşünüldüğünde bu rakamın artıp Türkiye ortalaması üstüne çıkmasında sanayinin ve sanayinin gelişimi için Eskişehir'de yapılanların etkin olduğunun altını çizdi.
SANAYİ ŞEHRİ
Eskişehir sanayisinin gücüne bakıldığında ise Eskişehir'deki GSMH'nın sektörel dağımın ipucu verdiğine değinen Özaydemir, '1990 yılında tarım yüzde 12, sanayi yüzde 28 ve hizmet sektörü yüzde 60 iken bugün tarım yüzde 7, sanayi yüzde 39, hizmetler sektörü ise yüzde 54 olmuştur. Görüldüğü gibi Eskişehir bir sanayi şehridir' dedi. Yaptığı sunumda ESO Başkanlığı dönemince birbirinden farklı özgün proje ile sanayicilere hizmet ettiklerinin altını çizen Özaydemir, 'Eskişehir ve ülkemizde sadece bizim yaptığımız yani hayata geçirdiğimiz çalışmalar en güzel örnektir' dedi. Özaydemir ayrıca başkan olduğu günden bu yana 6 cumhurbaşkanı, 10 başbakan, 9 sanayi bakanı, 9 vali ve 5 belediye başkanı ile çalıştığını söyledi.
TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDE
Yaptıkları çalışmalarda özellikle Eskişehir'deki ileri teknoloji üretimine ayrı bir önem verdikleri söyleyen Özaydemir, 'Türkiye'nin yüksek teknoloji ürünleri ihracatının toplam ihracat içindeki payı yüzde 3,5. Eskişehir'in ise yüksek teknoloji ürünleri ihracatının toplam ihracat içindeki payı yüzde 15'tir. Bu rakam Türkiye'nin ne kadar çok önünde olduğumuzu ve bu konuya gösterdiğimiz hassasiyetin bir yansıması olarak ortadadır' diye konuştu.
DEVRALMA ZAMANLARI GELDİ
28 yıllık süreçte yapılanları anlatan Özaydemir yapılacak olan seçimlerde aday olmayacağını açıkladı. Özaydemir birilerine örnek olması amacıyla bu kararı aldığını aktararak, 'İcabında görev devredilebiliyor, bunu herkesin bilmesi gerekir. Yıllardır devretmiyorsunuz diye kızıyordunuz. Burası mektep gibidir. Sistemler oturmuştur. Yönetmeliklerimiz oturmuştur. Kimse kolay kolay rayın dışına çıkamaz' dedi. Özaydemir konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Artık yeterince çıraklık ve kalfalık evresini geçirmiş yetenekli ve organ yönetimlerinde görev almış arkadaşlarımız vardır ve nöbeti onların devralma zamanı gelmiştir. Gerekirse aralarından liderler oluşturabilecek olgunluktadırlar. Önümüzdeki seçimde ESO ve EOSB yönetim kurulu başkanlıklarına aday olmayacağımı kamuoyuna duyurmak isterim. Ekipten çıkacak liderleri de destekleyeceğime söz veriyorum' dedi. Toplantının sonunda yönetim kuruluna teşekkürlerini ileten Özaydemir, 'Bugün iki oğlumu da çağırdım, onlardan çaldığım vakitleri ne yaptığımı görsünler' diye konuştu. HM
Editör: TE Bilisim