TARTIŞMALAR YAŞANMIŞTI

Geçtiğimiz ay ki mecliste gündeme gelen 60 otobüs alımı ile ilgili gündem maddesinde Başkan Büyükerşen, 60 otobüsün 80 adete çıkartılmasını önermiş ancak AK Parti Grubu, 'Komisyona bu şekilde gelmediği' gerekçesiyle bunu kabul etmemişti. Bundan dolayı tartışmalar yaşanmıştı. Mustafa Birsen önceki ayki toplantıda 60 adet olarak kabul edilen otobüs alımının100 adet olmasını talep ederek, bu alımlara karşı olmadıklarını vurguladı.

Büyükerşen, 'Komisyonda görüşülsün. Yasalara uygun olup olmadığı kontrol edilsin. 100 adet otobüse tabii ki çıkartırız. Ancak bunun için yeterli kredinin de çıkması gerekir' dedi.

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nda söz alan AK Partili Üye Mustafa Birsen önceki ayki toplantıda 60 adet olarak kabul edilen otobüs alımının100 adet olmasını talep etti.

Belediye Meclis salonunda gerçekleşen toplantıda bir önceki ay başkana verilen soru önergesi gündeme getirildi. AK Partili Mustafa Birsen ilçelerde toplu ulaşım için hangi hizmetlerin yapıldığını ve toplu ulaşımın ne zaman başlayacağını sordu. Başkan Yılmaz Büyükerşen, otobüslere bakım yapıldığını ve hepsinin bir örnek olması için çalışıldığını ifade ederek 'Elektronik kart okuyucuları otobüslere yerleştiriliyor. Ocak ayı içerisinde de dağıtıma başlayacak' diye konuştu. Geçtiğimiz ay ki mecliste gündeme gelen 60 otobüs alımı ile ilgili gündem maddesinde Başkan Büyükerşen, 60 otobüsün 80 adete çıkartılmasını önermiş ancak AK Parti Grubu, 'Komisyona bu şekilde gelmediği' gerekçesiyle bunu kabul etmemişti. Bundan dolayı tartışmalar yaşanmıştı. Mustafa Birsen önceki ayki toplantıda 60 adet olarak kabul edilen otobüs alımının100 adet olmasını talep ederek, bu alımlara karşı olmadıklarını vurguladı. Başkan Büyükerşen, 'Komisyonda görüşülsün. Yasalara uygun olup olmadığı kontrol edilsin. 100 adet otobüse tabii ki çıkartırız. Ancak bunun için yeterli kredinin de çıkması gerekir. Şehrimiz için ne gerekiyorsa yapılacak' dedi.Öte yandan Meclis toplantısı öncesinde Eskişehir'in 50 yılını ilgilendiren ve İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından yapılan 1/25 binlik imar planları görüşüldü. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen başkanlığında toplanan ve basına kapalı olan görüşmede kentin gelecek 50 yılını şekillendirecek olan 1/25 binlik imar planı meclis üyelerine anlatıldı. 1 saat süren toplantıda, görüşülen yeni 1/25 binlik imar planı, İmar Komisyonu'na havale edildi. Önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Diğer taraftan AKP'li meclis üyesi Ahmet Özçetin geçtiğimiz günlerde Sivrihisar'ın Dümbek Mahallesi'nde meydana gelen bir ev yangınında diğer ilçelerden de itfaiyelerin müdahale etmesine rağmen itfaiye araçlarındaki su yetersizliğinden dolayı 80 yıllık tarihi bir binanın yanarak kül olduğunu belirtti. İlçelerdeki itfaiyelerin kullandığı araçların yeterli donanımlara sahip olmadığını ilçelerde bu nedenle büyük sorunlar yaşandığını kaydeden Özçetin, 'Sizden ricamız, uzak köyleri olan ilçelere grup itfaiyeler kurulsun. O kadar yeni otobüs alıyoruz itfaiyelerin eski yetersiz araçlarını da yenileyelim. İnsanların can ve mal güvenliğine de hizmet edelim' dedi. Büyükerşen, İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile konuyu görüşeceklerini, gerekli incelemelerin yapılması gerektiğini ve eksikliklerin saptanarak çalışma programına konunun dahil edileceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim