ESKİŞEHİRSPOR CAMİASINA;
Hepimizin malumu olduğu üzere kulübümüz tarihinin en zorlu dönemlerinden birini yaşıyor. Hepimizin sevdiği ve saygı duyduğu büyük başkanımız olağanüstü kongre kararı aldı. Kendisine verilen sözlerin tutulmaması bu kararda en önemli etkendir. Başkanımızın bu durumu dışında da bir çok konuda sıkıntıdayız. Takımımız bir türlü şanssızlığını kıramıyor,sportif başarı bir türlü gelmiyor, alacaklılar kapıya dayanmış hacizler birikmiş, puan silme cezaları kapımızda...
Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Hepimiz geçmiş yönetimlerin kulübü doğru yönetmediğini, takımın bir bataklığa doğru gittiğini biliyorduk. Fakat sessiz kaldık. Hepimiz anlık başarılar, günü kurtarma adına gidişata müdahale etmedik.

SONUÇ ORTADA
Siyasilerin, yöneticilerin, iş adamlarının inisiyatifine bıraktık yarım asırlık sevdamızı. Sonuç işte ortada! Bizler büyük Eskişehirspor taraftarı olarak gelinen bu noktada artık kaderimizi başkalarının eline bırakmayacağımızı belirterek, sorumluluk alma kararı aldık ve geçtiğimiz hafta 2. Taraftar Kurultayı'nı topladık.

TÜM CAMİAYA BİLDİRİYORUZ
Tüm camiayı ilgilendiren temel kararlar aldık. Aşağıda alınan kararlar kurultaydan çıkan,taraftarımızın belirtmiş olduğu kararlardır. Bu noktadan sonra aşağıdaki kararlar doğrultunda hareket edeceğimizi tüm camiamıza bildiriyoruz.

1. Başkanımızın görevinde kalmasını tüm kalbimizle istiyoruz. Ondan ne şampiyonluk istiyoruz ne de bizi ligde tutmasını! İstediğimiz tek şey bu kadar onurlu, bu kadar dürüst, bu kadar fedakar bir başkanın başımızda kalmasıdır. Kendisine verilen sözlerin tutulmadığını biliyoruz. Yalnız bırakıldığını biliyoruz, fakat başkanımız unutmasın ki siyah kırmızıya gönül vermiş yüzbinler arkasında. Günümüzde kolay rastlanılmayacak bir kamuoyu desteği var arkasında. Başımızda kalırsa biliyoruz ki biz kurumsallaşıp geleceğe güvenle ilerleyeceğiz. Başkanımızın kalması için bu taraftar her şeyi yapmaya hazırdır.

2. Bugüne kadar siyasilerin kulübümüzü olumsuz etkilediğini düşünüyoruz. Verdikleri sözleri tutmadıkları gibi, destek verdiklerinde ise camianın kimyasını bozan dayatmaları oldu. Kendi istedikleri hocaları, yöneticileri, futbolcuları getirdiler. Eskişehirspor üzerinden prim yaptılar. Kendilerini Eskişehirspor için nimet gördüler ve biz taraftarlar da içinde bulunduğumuz zor koşullar nedeniyle bu durumu hep kabullendik. Avuç açan hep biz olduk, kandırılan da yine biz olduk. Bu konuya duyarsız kalınmaya ve verilen sözlerin tutulmaması devam edildiği sürece onlara olan güvenimiz ve inandırıcılıkları tamamen kaybolacaktır. Akabinde siyasilerden tüm beklentileri kesmemizi doğuracaktır. Bu süreçte seçim dönemleri dahil hiçbir siyasiyi kapımızda görmek istemiyoruz. Bu noktadan sonra bizim yolumuz ' Bağımsız Eskişehirspor' yoludur..

3.Tam Bağımsız Eskişehirsporyolunda bir sözümüz de futbolcu kardeşlerimize. Hepinize teker teker teşekkür ediyoruz. Büyük fedakarlıklarla, hem de dünya üzerinde çok az rastlanacak fedakarlıklarla takımda kaldınız,minnettarız. Fakat bu fedakarlığınız sahada mücadele etmeyeceğiniz, ter dökmeyeceğiniz anlamına gelmiyor.Aranızda kariyeri çerçevesinde ayrılmayı düşünen varsa bugünden bu kararını açıklasın. Darılmaca gücenmece yok. Biz bu kararı saygıyla karşılar ve alkışlarla sizi uğurlarız. Boşalan mevkilere geleceğimiz olan kardeşlerimizi altyapıdan takviye eder, geleceğin takımını şimdiden inşa etmeye başlarız. Kararınız kalma yönünde olacaksa, beklentimizin terinizin son damlasına kadar savaşmanız olduğunu bilmenizi isteriz.

4. Bundan sonraki süreçte tamamen altyapıya dönülmelidir. Endüstriyel futbolda bu bütçelerle transfer yapmamızın ne denli zor olduğunu biliyor ve futbolcu satışının bizim çapımızdaki kulüpler için ne kadar hayati olduğunu da biliyoruz. Bir futbol kenti olan Eskişehir'den bu kadar az futbolcu çıkması düşündürücüdür. Geleceğimizin altyapı olduğunu biliyoruz ve artık altyapının gereken konuma getirilmesini istiyoruz.

5. Taraftarımız özellikle son yıllarda kulübün üzerindeki etkisini kaybetti. Bundaki en büyük etken içinde bulunulan sürecin olumsuz etkilenmemesi amacıyla sessiz kalınmasıydı. Takım düşüyor bağırmayalım, futbolcular etkilenir eleştirmeyelim, şampiyon olacağız hocaya karışmayalım gibi düşünceler pasifize olmamızda önemli rol oynadı. Geldiğimiz noktada taraftar artık inisiyatif almalıdır. Bağımsız bir yapı oluşturulacaksa bu sadece taraftar ve nitelikli yönetici ile olur. Bizler bundan sonraki süreçte elimizi taşın altına sokarak hem kulübün yönetiminde hem de ekonomik kaynaklarında rol oynamalıyız. Söz bundan sonra taraftarın olmalıdır.

6. Geçmişteki yönetimlerin paralarımızı nasıl çarçur ettiğiniz biliyoruz. Kulübün yapısı geçmişteki tüm yöneticilerin hesap vereceği bir yapıya büründürülmelidir. Geçmişte yapılan tüm hataların hesabı sorulduğu gibi bunda sonra yönetici olacakların da denetlenmesi şarttır. Kulüp yapısı derhal düzenlenmelidir.

7. Eskişehirspor taraftarıyla var olan bir kulüptür. Kulübe üyelikler yeniden düzenlenmeli ve taraftara açılmalıdır. Eskişehirspor onbinlerce üyesi olan bir kulüp olmalıdır…
Editör: TE Bilisim