HABER: MELTEM KARAKAŞ

Alpu Ovası ve Tepebaşı'nı kapsayacak olan kömürlü termik santralin sahası ihale ile özel sektöre verilecek. 1080 MW'lik elektrik santrali kurma şartıyla ihale, elektriği en ucuza satmayı taahhüt eden istekliye devredilecek. Santral kurma şartı ve işletme hakkının devri yoluyla özelleştirilmesi ihalesine ön yeterlilik için son başvuru tarihi 26 Ocak 2018 olarak belirlenmişti.
TEPKİLERDEN Mİ?
Fakat 20 Ocak'ta yayınlanan Resmi Gazete'de son başvuru tarihi 7 Mart'a uzatıldı. Toplumun büyük kesiminde tarım arazisi üzerine kömürlü termik santralin yapılması tepki görmüştü. 27 Ocak tarihinde termik santrale karşı büyük bir mitinge hazırlanan Eskişehirliler, bu süre uzatımını ihaleye girecek firmanın bulunamamasına ya da toplumda oluşan tepkilere yorumladı.
RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI
Resmi Gazete'de süre uzatılması ile ilgili yayınlanan madde şu şekilde: 'Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığından: Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Enerji Üretim Alanı'nda kömüre dayalı elektrik üretim tesisi kurulması amacıyla; Eskişehir İli, Alpu İlçesi sınırlarında bulunan ve Elektrik Üretim A.Ş.ye ait olan ER:3360209, S:85839 no.lu ruhsat sahası içerisindeki Kömür Rezerv Alanı'nın 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunun 18. maddesinin 5. fıkrası çerçevesinde 'İşletme Hakkının Verilmesi' yöntemi ile özelleştirilmesi amacıyla ihale edileceği 27/09/2017 tarihinden itibaren yayımlanan ilanlarla duyurulmuştur. Bahse konu ilanda belirtilen ön yeterlilik ve son teklif verme tarihi ve saati 07/03/2018 günü saat 17:00'ye kadar uzatılmıştır.
OLUMLU GELİŞME
ESGROUP'u ziyaret eden CHP Milletvekili Gaye Usluer, sürenin uzatılmasını olumlu bir gelişme olarak yorumlarken, 'Oldu bittiye getireceklerdi fakat halk ayaklandı. Bunu erteleme ya da geri adım atma olarak yorumluyorum' dedi.


Editör: TE Bilisim