O toplantıda Taş da vardı
Tesislerde açıklamalarda bulunan Topkaya, 'Osman Taş, Fuat Hoca ile ilgili açıklamalarda bulundu. Fuat Hoca ile yapılan görüşmelerde kendisi vardı. Fuat hoca sözleşme ile ilgili rakamı kendiniz belirleyin demişti. Bu konuşmada bizzat Osman Taş vardı. Rakamı biz vermişiz kararı biz vermişiz gibi beyanlar ile yönetici arkadaşları ve beni zan altında bıraktı. Durum daha sonda kişisel duruma döndü. Dün de görüşmelerden haberim yoktu diye açıklamalar yapıyor. Böyle bir şey yok öncelikle verdiği sözleri tutmamız gerekirdi' dedi.

Resmi olarak başkan değil
'9 Ağustos 2019 tarihinde kulübe yazılı istifa dilekçesini sundu' diyen Topkaya, 'Bu istifa dilekçesini aldıktan sonra yönetim kurulu toplandı, karar verildi ve istifa dilekçesi işleme koyuldu. Kendisi resmi olarak Eskişehirspor kulübü başkan değil. Osman Taş istifa ettiği süreçten sonra da yine bir takım sözler vererek geldi ve sözleri tutmadı. Benim istifamı istediğini söyledi. Kendisinin benim istifamı isteyecek yetkisi yok o da benim gibi bir yöneticidir. Ama karar defterinde 8 imza ile tekrar başkan seçilirse tabi hukuki yol budur o zaman başkan olur ve başkan olarak devam eder ama şu an hukuken başkan değildir' diye konuştu.

8 imza alırsa iptal olur
Topkaya, 'Genel kurul kararını yönetim kurulunda 8 imza ile alıp ilan ettik. Bu kararın iptalinin 2 yolu var. Bir kararın iptal olduğuna dair 8 yöneticinin imzası, ikinci yol genel kurur kararının hukuka aykırı olduğunu düşünürse Eskişehirspor yönetim kurulu üyesi olarak dava açabilir mahkeme kararı ile iptal olabilir. Başka yöntemi yok hukuken. Yeni kararda 8 imza varsa genel kurul iptal olur' ifadelerini kullandı.

Hepimizden helallik istedi
Topkaya, 'Osman Taş genel kurul kararından haberim yoktu diyor ama haberi vardı. Hatta grupta yazdığı Whatsapp mesajında, 'Olan hepimize oldu, benim yüzümden, sizlerde suç yok. Asıl siz helal edin hakkınızı, benden yana haklarınız helal olsun ama ben daha pes etmedim' diye mesajı attı' dedi.
Editör: TE Bilisim