Genel Müdürü Aydın'a inceleme ziyaretinde; Genel Müdür Yardımcıları Şadiye Yalçın, Oğuz Kasap, Barajlar ve HES Dairesi Başkanı Dinçer Aydoğan, Jeoteknik Hizmetler ve YAS Dairesi Başkanı Dr. Ayhan Koçbay, DSİ Eskişehir 3. Bölge Müdürü Murat Gül ve beraberlerindeki teknik heyet eşlik etti.
YÜZDE 68 TAMAM
İncelemelerinin ardından açıklamada bulunan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, 'Baraj inşaatımızda Kapama seddesi 800 bin metreküp, kademeli su alma yapısı, dipsavak kondivi yapıları, iletim hattı ve vana odaları, gövde sıyırma ve cut-off kazıları tamamlanmıştır. Enjeksiyon işleri büyük oranda tamamlanmış, gövde kaya ve kil dolgusu imalatları devam etmektedir. Fiziki gerçekleşme yüzde 68 seviyesindedir. Gökpınar barajının tamamlanması ile Barajda depolanacak su ile 80 bin dekar tarım arazinin sulanması sağlanacak olup, ayrıca Ankara'nın Polatlı ilçesine yılda toplam 24,73 hm/yıl içme ve kullananım suyu verilecektir' açıklamalarında bulundu.
56 MİLYONLUK KATKI
Genel Müdür Aydın, son olarak Gökpınar barajının tamamlanması ile 80 bin dekar arazide sulu tarım yapılacağının altını çizerek bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte ülke ekonomisine yıllık 56 milyon 185 bin 600 TL katkı sağlanması hedeflendiğini belirterek, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti. İHA
Editör: TE Bilisim