İnönü İlçe Meydanında yapılan törene TBMM Başkanvekili ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Garnizon Komutanı Hava Korgeneral Mehmet Şanver, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, CHP vekilleri Gaye Usluer ve Cemal Okan Yüksel, İsmet İnönü'nün torunu ve CHP Ankara milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile çok sayıda protokol üyesi ve vatandaş katıldı.

İsmet İnönü'nün torunu ve aynı zamanda CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan ise 95 yıldır aile olarak bu şerefi taşımaya devam ettiklerini belirterek 'Bu zaferler kolay kazanılmadı ve zaferlerin kazanılmasında emeği geçenler unutulmayacak. Türkiye'nin neresine gidersem gideyim, mutlaka birileri yanıma gelip cebindeki Atatürk ve İsmet Paşa'nın resmini gösteriyor' ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanvekili Mücahit Durmuşoğlu ise yaşanan terör olaylarına değinerek 'Bugün hür ve bağımsız bir ülkede yaşıyoruz. Bizlere bu imkanı sunan ecdadımızı saygıyla anıyorum. Ülkemiz 30 yılı aşkındır terör örgütünün hain saldırıları ile karşı karşıyadır. Örgütün silah ve teçhizat temini için milyar liralara ihtiyaç vardır. Verdiğimiz onlarca şehide rağmen bu örgüt hala ayaktaysa arkasında daha büyük bir şebeke vardır. Emperyalist güçler 100 yıl önceki şartları oluşturmak için terör şebekelerini devreye sokmuştur. Ancak milletimiz birlik ve beraberliğini diri tutup bu tuzağa düşmemiştir. Önceki gün bu hain teröristlerin şehit ettiği asker ve polislerimizi de rahmetle anıyorum' ifadelerini kullandı.

Tören, konuşmaların ardından sona erdi. (HM)

Editör: TE Bilisim