Bir dizi ziyaretler için Eskişehir'e gelen Hırvatistan Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic, Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti. Büyükelçi Cvitanovic'i valiliğe gelişi esnasında Vali Çakacak karşılarken daha sonra ziyaret anısına Valilik Şeref Defterini imzalandı. Vali Çakacak'ın makam odasında gerçekleşen ziyarette, Büyükelçi Hrvoje Cvitanovic, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliği süreci ile ilgili destek vereceklerini ifade etti.

İLİŞKİLER GELİŞECEK
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Özdemir Çakacak, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesini arzuladıklarını belirtti. Çakacak, 'Türkiye ile Hırvatistan arasında her geçen gün daha da gelişen ilişkiler mevcuttur. Balkanlar mevcut olmak üzere pek çok alanda iki ülke arasında kuvvetli bir ilişki mevcuttur. Türkiye, Hırvatistan'ı bağımsızlığını kazandıktan sonra ilk tanıyan ülkelerin başında gelmektedir. Aynı şekilde Hırvatistan'ın NATO'ya üyeliğinde de Türkiye'nin katkısı olmuştur. Hırvatistan 2020 yılının ilk çeyreğinde Avrupa Birliği Başkanlık sürecini üstlenecekler. Avrupa Birliği sürecindeki desteğinin artarak devam edeceğine inanıyoruz. Var olan ekonomik ve ticari ilişkilerin daha ileriye götürülmesi noktasında iki devletin çok ciddi işbirlikleri vardır' diye konuştu.

CİDDİ ŞANSLAR SUNACAK
Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girişi için Hırvatistan'ın kapılarını kalpten açacağını söyleyen Büyükelçi Hrvoje Cvitanovic, 'Hazırlıklar aşamasında Hırvatistan'ın, sizlerin başkanlıkla ilgili desteklerine ihtiyacı olacaktır. Bu süreçte Hırvatistan, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği için büyük çaba gösterecektir. Hırvatistan Türkiye'ye çok ciddi şanslar sunacaktır, sadece bölgeye değil tüm Avrupa'ya erişmek ve bağlantı kurmak konusunda. Sadece ticaret anlamında değil ulaştırma anlamında da fırsatlar sunacaktır. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girişi için Hırvatistan kalpten kapılarını açacak, gönlünü Türkiye'ye açacaktır' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim