Eskişehir'de kullandığı halk otobüsü ile çarptığı iki kardeşten birinin ölümüne, diğerinin ise yaralanmasına neden olduğu ileri sürülen şoförün yargılanmasına başlanıldı.

Olayın ardından tutuklanan otobüs şoförü Yurtseven'nin yargılanmasına başladı. Olayla ilgili sanığın yargılanmasına Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmada ifadesini veren sanık Ferdi Y., olay günü havanın yağmurlu olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: 'Olayın yaşandığı bölgeden geçerken ''tak'' diye bir ses duydum. Az ileride aracı durdurup indim. Baktığımda yerde birinin yattığını ve yanında bir otomobilin olduğunu gördüm. Kazayı otomobilin yaptığını düşünerek yoluma devam ettim. Otobüsteki yolcular da bir şey görmediklerini anlattı. Yaklaşık 500 metre ileride polis beni durdurdu ve kaza yaptığımı söyledi. Olayı bu şekilde öğrendim. Benim de 2 çocuğum var, böyle olmasını istemezdim.'
Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. (İHA)

Editör: TE Bilisim