30 BİN KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR
Afet-Der Başkanı Mustafa Ergin, kentsel dönüşüme değil, şeffaf olmayan sürece karşı durduklarının altını çizdi. Şehirde 'Riskli alan' ilan edilen 8 mahalleden daha elzem durumda olan yerleşimlerin var olduğuna dikkat çeken Ergin, Tepebaşı İlçesinde Mustafa Kemal Paşa, İhsaniye, Hacıalibey, Yeni, Işıklar ve Mamure mahalleleri ile Odunpazarı İlçesinde Deliklitaş ve Kurtuluş mahallelerinde projenin yaklaşık 30 bin kişiyi etkileyeceğini aktardı. Mustafa Ergin, 'Bu bölgelerden çok daha acil şekilde önlem alınması gereken farklı yerler var, asıl risk buralarda. Kırmızı Toprak Mahallesi, Yalaman Adası (Adalar), Kızılcıklı Caddesini kapsayan alan ve Tepebaşı bölgesindeki 2 alışveriş merkezinin bulunduğu yerlerin araştırmalarda daha riskli olduğu ortaya çıkmıştır' diye konuştu.
HALKLA PAYLAŞMIYORLAR
Yıllarca çalıştıktan sonra rahat bir emeklilik hayatı sürmek isteyen birçok insanı huzursuz ettiklerini aktaran Yönetim Kurulu Üyeleri'nden Gürsel İnkilap Ünlükal, 'Bize gelip kimse bir şey sormadı. Metrekare kaybın olmayacak, senden tek kuruş para almayacağım, kirayı da karşılayacağım yalnızca 3-4 yıllığına başka bir yerde ikamet edeceksin kabul ediyor musun diye sormak yerine 'krediniz hazır, bankalarla anlaştık' gibi sorunlarımızla alakası olmayan kaçamak söylemlerle bize geliyorlar. Niyetleri kötü değilse neden bu süreci şeffaf bir şekilde halkla paylaşmıyorlar, kaygıları giderecek adımlar atmıyorlar' ifadelerini kullandı.
İKİ TARAF DÜŞÜNÜLMÜYOR
Köprübaşı ve eski otogar arasında ve Porsuk Nehri etrafında yer alan binaların mezbele durumunda kaldığının farkında olduklarını Yönetim Kurulu Üyesi Ali Arabacı, 'Afet riskli alan ilan edilmeden önce Porsuk civarındaki işletmelerde bir çivi çakılmasına bile izin verilmediğinden bölge bilinçli olarak atıl durumda bırakıldı. Köprübaşı ile eski otogar arasındaki kısım koruma altına aldılar. Bu kararla esnafın yaşadığı yeri yenileyip güzelleştirebilme imkanını da elinden almış oldular. Daha önce gündeme getirilen 'Porsuk Projesi' vardı ve 17 hektarlık alanı kapsayan dönüşümü ilk o şekilde dile getirmişlerdi fakat esnafların bir araya gelerek mücadele etmesiyle iptal edildi. Çünkü bunlar, iki tarafı da düşünen çalışmalar değildi. Belediye, şimdi buradaki esnafın mağduriyetine kulak asmıyor' dedi. İHA

Editör: TE Bilisim