Şiir severlerin yoğun ilgisi ile düzenlenen buluşma kapsamında birçok etkinlik, oturum, müzik dinletisi ve şiir okumaları Eskişehirliler ile buluştu. 7 ülkeden 25 şairin katılımı ile gerçekleştirilen buluşmada bu yıl onur konuğu Şükrü Erbaş olurken; 'Macar Şiiri' de odak noktası olarak belirlendi.
ERBAŞ'IN ŞİİR DÜNYASI
9. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması'nın onur konuğu olan Şükrü Erbaş, 'Şükrü Erbaş'ın Şiir Dünyası' oturumunda Eskişehirliler ile bir araya geldi. Oturumda Burak Abatay ve Şükrü Erbaş, şiir üzerine sohbet etti. Şükrü Erbaş, 'Kendinizi ve dünyayı, yazarak anlamaya çalışıyorsunuz. Sonrasında dünyanın dönüşmesine yol açabilecek bir dil ile karşı dünya tasarımı oluşturuyorsunuz. Şiir, toplumun ve genel kuralların size yüklediği bütün anlamları reddederek kendi anlamlarınızı oluşturma çabasıdır. Tüm bunlar ile birlikte insanların varlığını anlama, yaşanan sorunlara, huzursuzluklara ve acılara dil olabilmek amacı ile yazıyorum' ifadelerini kullandı. Oturumun ardından Şükrü Erbaş'ın Metin Karausta ile birlikte gerçekleştirdiği şiir ve müzik dinletisi de sanatseverlerden tam not aldı. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da onur konuğu Şükrü Erbaş ve Metin Karausta'ya teşekkür ederek çiçek takdim etti.
MACAR ŞİİRİ KONUŞULDU
9. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması'nın bu yılki odak noktası olan Macar şiiri de düzenlenen oturumda masaya yatırıldı. Balazs Szöllössy'nin yönettiği oturumda konuşmacılar Marton Simon, Orsolyo Lang ve Csilla Nagy Hajnal, çağdaş Macar şiirini verdikleri örnekler ile anlattı. Szöllössy konuşmasında, 'Aslında kendimizi ve dünyamızı tanımak için şiir ile ilgileniyoruz. Dünyamızı ve bakış açımızı şiir ile tanıyoruz. Dünyamızı da şiir ile daha güzel bir yer haline getirebiliriz' ifadelerine yer verdi. Yerli ve yabancı konuk şairlerin yanı sıra çok sayıda Eskişehirli şairin de şiirlerini okuduğu buluşma, alkışlar eşliğinde sona erdi. HM
Editör: TE Bilisim