Basın mensupları ile bir araya gelen CHP Milletvekili Gaye Usluer, 24 gün süren Adalet Yürüyüşü'nde yaşananları anlatarak, 26-30 Ağustos tarihlerinde Çanakkale'de gerçekleşecek Adalet Kurultayı hakkında detaylı bilgi verdi. 4 gün gerçekleşecek kurultayda çeşitli çalıştayların gerçekleşeceğine vurgu yapan Usluer, 'Burada çeşitli paneller yapılacak. 26 Ağustos sabahı program başlıyor. Panellerde biz konuşmayacağız. Adalet çığlığını duyurmak isteyen her kesim katılacak. Kurultay neden Çanakkale'de? Çünkü Çanakkale'de bir destan var, bir dostluk var' dedi.

EĞİTİM SENDİKALARI KATILACAK
Milli Eğitim Komisyonunda yer alan Usluer, 7 Eylül'de ise komisyon olarak Ankara'da Eğitim Çalıştayı gerçekleştireceklerini kaydetti. Çalıştayda tüm eğitim sendikalarından temsilciler yer alacağını aktaran Usluer, 'Çalıştay Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayacak. Ana tema müfredat değişikliği olacak. Tek seslilik değil çok seslilik olsun istiyoruz. Ama ortak akılla. Bir yıl sonrasını düşünüyorsanız tohum ekin, 10 yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç ekin. Bu nedenle de tüm eğitim sendikalarının katılmasını istedik. Çalıştaya öğrenci, öğretmen ve velilerden de katılım olacak' diye konuştu.

TÜM PAYDAŞLARLA TARTIŞILMALI
Değişen müfredatı da eleştiren Usluer şöyle konuştu: 'Müfredatla ilgili en büyük sakıncası evrim teorisinin müfredatta olmaması artı Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi dersinin zorunluluğu hiçbir uluslararası norma uymadığı gibi din kültürü dersinde çok büyük değişiklikler var. Örneğin İslam'da ibadetler diye bir konu var. Ben müfredatı baştan sona okudum. Müfredat demek başlık demek. İçeriğini tam olarak bilemiyoruz. Biz İslam'ın 5 şartını biliyoruz. Zaten o 5 şartın içinde ibadet de var. Kelime-i şahadet getirmeyi kaldırmışlar ve yerine cihadı yerleştirmişler. Cihat bir ibadettir diye müfredatın içinde. Cihadı öğrenmeyen nesil matematiği hiç öğrenmesin diyen iktidar milletvekili çıktı. Milli Eğitim Bakanı şöyle bir tanımlama yaptı. Biz bunu kendi kendimize hazırlamadık ilk söylediklerinde 200 bin kişi demişlerdi şimdi 184 bin lafı geçiyor. Bu kadar kişinin görüşünü aldık diye. Kağıt üzerinde veya mektup ortamında, internet ortamında yazışarak görüş almak olmaz. Tüm paydaşların bir araya gelerek tartışması lazım' ifadelerini kullandı.

AĞZINIZDAN ÇIKANI KULAĞINIZ DUYMALI
CHP Grup Başkanvekili seçiminde Milletvekili Cemal Okan Yüksel ile rakip olmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Usluer, 'İkimizin de aday olması bizi bölmez. Sonuçta seçimler Trabzon, Eskişehir ya da başka bir il olarak yapılmıyor. Milletvekili olarak birer adayız. 3 kişi seçilecek. 3 Grup Başkanvekili var. Şimdi mevcut Grup Başkanvekilleri de aday olabilirler. Ama 3 kişi seçilecek. Şuanda en az 7-8 aday var. Cemal iyi çocuk. Biz aynı şehrin milletvekiliyiz. Bu şehirden hangimiz olsak Utku Bey de dahil olmak üzere aday olursa da hangimiz seçilirsek… Burada zaten yarıdan fazla oy alan geçmiş oluyor. İkinci tur, üçüncü tur olabiliyor. O zaman az oy alan çok oy alanın lehine çekiliyor. Biz de birbirimizi destekler hareketler yapabiliriz. Böyle bir avantajımız olur. Ben de Cemal'i destekleyebilirim o da beni destekler. Dolayısıyla aday olmamız, kavgalı olmamız anlamına gelmiyor. Rekabet olacak tabi. Aynı görev için talibiz. Ama sonuçta orada milletvekillerin bir tercihi olacak. Zor bir görev. Riskli bir görev. Ağzınızdan çıkanı kulağınızın duyması gerekiyor. O yüzden fevri olmamak gerekir. Biraz Genel Başkana benzeyeceksiniz. Hem vurucu konuşacaksınız, hem sakin olacaksınız. Orada çam devirmeyeceksiniz' diye konuştu.
Büyükerşen'in Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ise, 'Biz mutlu oluruz. İsteriz. Ama daha önümüzdeki süreç Türkiye'de neler olacak, neler bitecek bilmiyoruz. Ama biz isteriz tabi. Herkes isterken biz daha çok isteriz' dedi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim