Devlet imkanlarıyla seçim çalışması yürütülmesine tepki gösteren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak ile görüştü. Konuyu bir soru önergesi ile TBMM gündemine de taşıyan Çakırözer, 'Devlet yatırımlarının bir siyasi parti adayı tarafından siyasi amaçlı kullanılması adil rekabet ortamına ve seçimlerin eşit koşullarda yürütülmesi ilkesine aykırıdır. Bunu yapan aday açısından çok ayıplı, siyasi etiğe aykırı bir durum var ortada. Buna göz yuman devlet açısından yani İçişleri Bakanlığı ve Valilik açısından da ortada vahim bir durum var. Devlet kurumları bir siyasi parti adayının devlet imkanlarını kullanarak seçim çalışmaları yürütmesine ve devlet imkanlarının siyasi olarak istismar edilmesine asla göz yumamaz. Ortadaki bu ihmali ve kayıtsızlığı Eskişehirli hemşehrilerimizin dikkatine getirmek isteriz' dedi.
MECLİS GÜNDEMİNE DE TAŞIDI
Konuyu Meclis gündemine de taşıyan Çakırözer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması talebiyle şu soruları yöneltti:
Bakanlığınızca Valiliğe talimat verildiği ve adayın girişimleri dahilinde bu çalışmalara başlandığı doğru mudur? Doğru ise neden seçimlere kısa bir süre kala bu çalışmalara başlanmıştır?
Valiliğin bu çalışma kararı sadece Odunpazarı bölgesi için mi alınmıştır?
CHP'li, İYİ Partili ya da başka bir siyasi parti adayının seçim çalışmalarında hükümetin kaynaklarından faydalanmak istese Bakanlıkça tavrınız nasıl olur?
Devlet kurumlarının devlet olanaklarını bir siyasi partinin seçim propagandası için kullandırılması hem seçim hukukuna hem de seçimin eşit koşullarda gerçekleştirilmesi ilkesine aykırı değil midir? HM
Editör: TE Bilisim