Batman'da hainlerin önceden tuzakladığı EYP'nin patlaması sonucu, aralarında Eskişehirli Uzman Çavuş Neşet Gök'ün de olduğu 8 asker şehit olmuştu.
ASKERİ KARŞILAMA
Hain saldırıda şehit düşen Eskişehirli Uzman Çavuş Neşet Gök'ün Türk Bayrağına sarılı naaşı önceki gün gece Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı'na havayoluyla getirildi. Askeri karşılama törenine Vali Özdemir Çakacak, Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Metin Nurullah Sazak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, AÜ Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Vali yardımcıları, askeri erkan, şehit Gök'ün ailesi ve yakınları katıldı.
HER ZAMAN YANINIZDAYIZ
Vali Özdemir Çakacak dün cenazeden önce, şehit J. Uzm. Çvş Neşet Gök'ün ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Vali Çakacak, kurulan taziye çadırında şehidimizin babası Turan Gök'ün ve yakınlarının acısını paylaştı. Okunan Kur'an-ı Kerim'i dinleyip dualara iştirak eden Vali Çakacak, 'Şehit ailesinin devlet olarak, millet olarak her zaman yanındayız' dedi. Vali Çakacak, Yüce Milletimizin bu hain saldırılar karşısında sağduyusunu ve metanetini asla kaybetmeyeceğini ve güvenlik güçlerimizin terör örgütlerine ve teröristlere gereken cevabı en kısa sürede vereceğini dile getirdi.
KAMUFLAJ GİYDİ
Reşadiye Camii'nde cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazı öncesinde şehidin babası Turan, annesi Nurcan, kardeşleri Burak ve Batuhan cami bahçesinde taziyeleri kabul etti. Şehidin 7 yaşındaki kardeşi Batuhan, cenaze törenine askeri kamuflaj giyerek katıldı.
ELİNİ BIRAKMADI
Tabutun olduğu alana İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ile birlikte el ele gelen Batuhan, bir an olsun ağabeyinin tabutunun başından ayrılmadı. Burada askeri yetkililer ve cenaze törenine katılanlar ile birlikte dualar eden küçük Batuhan, görenleri duygulandırdı. Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Alparslan Kavaklıoğlu ile cenaze namazını kılan Batuhan'ın, ağabeyi izne geldikten sonra gitmesine razı olmadığı ve şehit olacağını önceden söylediği iddia edilmişti.
GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI
İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Şehit Gök'ün cenazesi tekbirlerle top aracına getirildi. Burada sevenleri tarafından dakikalarca tabutu öpülen Şehit Neşet Gök'ün naaşı, toprağa verileceği Kanlıpınar Şehitliği'ne gözyaşları arasında götürülerek defnedildi.
Cenaze törenine Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Alparslan Kavaklıoğlu, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Çardakçı, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Eskişehir milletvekilleri Harun Karacan, Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. HM-İHA
Editör: TE Bilisim