16 Ekim 2015 tarihinde, Emek Mahallesi Şemsettin Günaltay Caddesi'nde yaşayan Eskişehir Açık Cezaevi'nde görevli infaz koruma memuru Ali K. (51), mutfaktan ekmek bıçağını alarak salondaki kanepede yatan eşi Fatma K.'yi (51), 41 yerinden bıçaklayarak öldürmüştü. Ali K., daha sonra 155 Polis İmdat Hattı'nı arayarak, 'Karımı öldürdüm, gelin alın beni' diyerek teslim olmuştu. Bu sırada odasında uyuyan 15 yaşındaki kızları Ayşe Nur K.' ise polis ekiplerinin gelmesinin ardından uyandırılmıştı.

OLAY GECESİNİ HATIRLAMIYORUM

Olayla ilgili açılan davanın görülmesine 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmada ifade veren sanık Ali K., daha önce verdiği ifadeleri tekrar ederek, 'Olay gecesiyle ilgili bir şey hatırlamıyorum. Pişmanım. Son bir kaç aydır uykusuzluk sorunu çektiğim için Eskişehir Devlet Hastanesine giderek ilaç aldım. Herhangi bir psikolojik tedavi görmedim' dedi.

'BABAMIN ELİ BIÇAKLI HALİ RÜYALARIMA GİRİYOR'

Duruşmada konuşan Ayşe Nur K. ise, babasından şikayetçi olduğunu gözyaşlarına boğularak söyledi. Lise birinci sınıf öğrencisi olduğunu belirten Ayşe Nur K., 'Ben kızıyım. Annem bazen babamdan korktuğunu söylerdi. Babamın eli bıçaklı hali her gün rüyalarıma giriyor. Kabuslarla uyanıyorum. Adalete güveniyorum. Şikayetçiyim' diye ifade verdi.

Mahkeme heyeti, sanığın kullandığı ilacın yan etkisine bakılması, cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığına dair rapor alınması ve eksik evraklarının giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

'KADINLAR ÖLDÜRÜLMESİN

Mahkemenin ardından adliye önünde açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ve Karacayaka'nın ailesi, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını söylediler. Platformun ve Baro Kadın Hukuk Komisyonu'nun müdahilliğinin kabul edilmediğini söyleyen platform sorumlusu Fatma Kurt, Aile Bakanlığı'nın müdahilliğinin kabul edildiğini belirtti. Bakanlığın Fatma Karacayaka cinayetiyle ilgili hassas ve dikkatli davranması gerektiğini söyleyen Kurt, 'Özgecan davasını nasıl sahiplendiyse bakanlık aynısını şimdi de yapmalıdır. Her ne kadar müdahil olarak kabul edilmesek de bu davanın peşini bırakmayacağız. Kadın katillerinin indirim almalarını engellemek için ve bunun yasal düzenlemelerinin bir an önce yapılması için mücadele edeceğiz. Artık somut bir adım bekliyoruz. 2015 yılında 303 kadın öldürüldü. Bu artık can meselesidir bizim için' dedi.

Editör: TE Bilisim