Es Ağrılılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği 3. Geleneksel Dayanışma Gecesi'ni Mavi Ada'da gerçekleştirdi.
Derneğin düzenlemiş olduğu geceye, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Chp İl Başkanı Sinan Özkar, Çankırı Orta İlçe Kaymakamı Mehmet İridi, 23. Dönem Ağrı Milletvekili Hanefi Alır,Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Gazeteci Savcı Sayan, Odunpazarı Belediyesi Meclis Üyesi Mahmut Süzen'in yanı sıra çok sayıda Ağrılı davetli katıldı.
Gecede açılış konuşmasını yapan derneğin başkanı Mehmet Şerif Karaca katılan davetlilere teşekkürlerini iletmesinin ardından Eskişehir'de yaşayan 35 bin Ağrılı'yı bir araya getirmenin bu gecenin en önemli amacının olduğunu söyledi. 3. Yılını tamamlayan derneğin kuruluşundan bu güne kadar olan faaliyetlerinden bahseden Karaca, gecenin düzenlenmesinde katkısı bulunanlara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
Dernek Başkanı Mehmet Şerif Karaca'nın konuşmasının ardından kürsiye çıkan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise 'Eskişehirli Ağrılılar, Ağrılı Eskişehirliler hepinizi yürekten selamlıyorum' diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti ' Eskişehir'deki Ağrılılar Derneğine ne zaman gitsem her zaman başkanımızın o geniş yüreğiyle çok sıcak misafirperverlik görüyorum. Bu sıcaklık ülkemizin insanının kardeşliğinin sıcaklığıdır. İnşallah nice dayanışma gecelerini acısız, sevinçleri paylaşarak mutluluk içinde, huzur içinde birlikte yaşayabiliriz.'
Çakırözer'den 'Hayır' vurgusu
Utku Çakırözer ayrıca konuşmasında gerçekleştirilecek olan referanduma değinerek şunları söyledi:' Bizler ülkemizin kardeşlik içinde, beraberlik içinde, huzur ve barış içinde yaşaması için Hayır'ları çoğaltalım diyoruz. Hayır'da Hayır var diyoruz. ' dedi.
Savcı Sayan : 'Böyle gecelerde siyasete bulaşmak doğru değil'
Çakırözer'in konuşmasının ardından kürsiye çıkan Savcı Sayan ise 'Böyle gecelerde siyasete bulaşmak doğru değil, herkes başımızın tacıdır, herkesin kendine göre bir siyasi görüşü vardır. Dolayısıyla benden siyasi bir konuşma beklemeyin. Ben bütün davetlileri saygı ve sevgiyle kucaklıyorum' dedi.
Konuşmaların ardından gecenin sponsorları Necmettin Taşdemir, Fatih Işık ve Mehmet Nuri Turhan'a plaket takdim edildi.Plaket töreninden sonra ise gecenin anısına Turgut Telha, Utku Çakırözer, Ahmet Ataç, Metin Güler, Savcı Sayan, Mehmet İridi, Metin Güler, Hanefi Alır'a hediyeleri verildi. Gece Ağrılı sanatçılar Altınkız ve Erol Ağıt'ın muhteşem performansıyla devam etti.
Editör: TE Bilisim