Hayrettin Turna: Şimdilerde herkes menfaat peşinde. Benim olsun komşunun olmazsa olmasın fikrinde. Maalesef eski düzenimiz yok. Artık her esnaf kendine kazanmaya çalışıyor.
Hayrullah Rüzgar: Komşu esnafımızla aramız gayet iyi ama derneklerin, odaların bizimle hiçbir alakası yok. Eski esnaflık örfü, adeti artık çok az devam ettiriliyor. İnşallah daha iyi olur.
Özgür Gürcan: Daha yeni dükkan açtım, yeni esnafım, o yüzden eskisini bilmiyorum açıkçası. Komşu esnafımız çok yardımcı oluyor onu açıkça söyleyebilirim.
Can Uçar: Ben bir esnaf çocuğuyum tabi ki eski arkadaşlıklar, dostluklar, komşuluklar, akrabalıklar olmadığı gibi esnaflar arasında da dayanışma yardımlaşma göremiyorum.
Hakan Sarper: Her şey gibi komşulukta kalmadı. Eskisi gibi ahilikten gelen dayanışma ruhu yok. Kimsenin o eski gelenek ve göreneklere uyduğunu söyleyemeyiz.
Mehmet Karaoğlu: Eski ahilik gelenekleri yaşatılmıyor. Acaba kime hangi müşteri geldi diye bakılıyor, kıskançlık var. Şimdi hep bana gelsin, isterse komşu batsın düşüncesi var.
Editör: TE Bilisim