Odunpazarı Belediyesi'nin ev sahipliğinde 'The Voice of the Wood' (Ahşabın Sesi) sloganıyla gerçekleşen 5'inci Uluslararası Ahşap Heykel Festivali'nde sanatçılar eserlerini yapmaya başladı.
İLGİ BÜYÜYOR
Vatandaşların ilgisinin yoğun olduğu festival alanında, Eskişehirliler sanatçıların çalışmalarını izlemekten de kendilerini alamadı. Cemre Demirgiller, Esfandyar Moradpour (İran), Gizem Türkdoğan, Gülce Yelken, Hasan Çimenci, İlhan Kaya, Mert Kaan Burnaz, Nasrin Yousefi (İran), Ufuk Güneş Taşkın, Yeliz Cantekin'in sanatçı olarak yer aldığı 5'inci Uluslararası Ahşap Heykel Festivali'nde ahşap hediyelik eşyalar ve mobilyaların satıldığı stantlar da açıldı.
GELECEK NESİLLERE KALACAK
Ahşabın çok özel bir sanat dalı olduğunu söyleyen Heykeltıraş Mert Kaan Burnaz, ahşabın halkla buluşuyor olmasında mutluluk duyduğunu ifade etti. Farklı kültürlerden gelen heykeltıraşlarla çalışıyor olmanın kendileri için fırsat olduğunu belirten Günce Yelken, 'Aslında böyle etkinliklerin olması hem halkın merakını uyandırıyor hem de Eskişehir'e farklı heykeller kazandırıyor' dedi. Festivale İran'dan katılan Heykeltıraş Esfandyar Moradpour, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a teşekkür ederek, festival bitiminde oluşacak eserlerin gelecek nesillere ulaşması açısından müzeye kaldırılacak olmasının sevindirici olduğunu söyledi. Müzik dinletileri, konserler, halk dansları ve modern dans gösterilerinin yapılacağı festivalde, bugün saat 14.00'de Arasta Çarşısında topaç çevirme etkinliği gerçekleştirilecek. Festival 23 Haziran'a kadar devam edecek. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim