Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Açık ve Uzaktan Öğrenme alanlarında çalışan akademisyenlerin artık kendi alanlarında doçentlik unvanına sahip olabilmeleri için gerekli düzenlemeler tamamlanarak söz konusu alanın kabulü Üniversitelerarası Kurul tarafından onaylandı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, doçentlik alanları belirleme yetkisinin Türkiye'de Üniversitelerarası Kurul'da bulunduğuna dikkat çekti.

'ÇOK ÖNEMLİ BİR GELİŞME'

Bu gelişmenin çok önemli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Gündoğan, 'Açık ve uzaktan öğrenme alanında lisansüstü çalışanlar ve doktora yapanlar maalesef bu alanda doçentlik alanı olmadığı için eğitim, iletişim ya da idari bilimler gibi alanlardan doçentlik başvurusu yapmak zorunda kalıyorlardı. Doçentlik başvurularında da kendi alanlarındaki jüriler gelemediği için ciddi sıkıntılar yaşıyorlardı ama şimdi rahatlıkla kendi bilim alanları oldu ve bu alanda artık akademisyenler doçent ve gelecekte de profesör olacaklar' dedi.

Prof. Dr. Gündoğan, Anadolu Üniversitesi'nin bu işe öncülük yapmasının gayet doğal olduğunu da hatırlatarak, 'Yaklaşık 35 yıldır Anadolu Üniversitesi bu işi yürütüyordu. Bu çalışmaya önemli bir nokta koymak da bize kısmet oldu ve inşallah bu noktadan sonra da bu alanda çalışan akademisyenlerimizin önü açılmış oldu' diye konuştu.

Editör: TE Bilisim