Mandal, 'TÜBİTAK Bilim Söyleşileri' kapsamında, Odunpazarı'nda doğduğu mahalledeki öğrencilerle Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.
KARİYERİNİ ANLATTI
'Kariyer Planlaması ve Başarı' konulu söyleşide bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşarak kendi hayatından örnekler veren Mandal, çalışmanın ve hayal kurmanın anahtar kavramlar olduğunu söyledi. Doğduğu, ilk, orta ve lise eğitimini tamamladığı Eskişehir'de başlayan ve TÜBİTAK başkanlığına uzanan kariyer yolculuğunu anlatan Prof. Dr. Mandal, kendisinin de bir TÜBİTAK bursiyeri olduğunu dile getirdi. Bilim ve teknoloji farkındalığı yüksek, disiplinleri aşan bireylerin önemine değinen Mandal, 'Popüler teknolojiler her zaman dönüştürücü etki yapmıyor. Dünyada yapay zeka popüler görülürken, akıllı enerji şebekelerinin dönüştürücü etki yapacağı belirtiliyor' dedi. Mandal, TÜBİTAK'ın 2014'ten bu yana yürüttüğü ve 400'e yakın etkinlikle 65 binden fazla öğrenciye ulaştığı söyleşileri daha da yaygınlaştırmak için çalıştıklarını belirtti.
748 ÖĞRETİM ÜYESİ
Öğrencileri bu ay sonuna kadar 81 ilde 955 söyleşide bilim insanları ile buluşturacaklarına dikkati çeken Mandal, şunları kaydetti: 'TÜBİTAK Bilim Söyleşileri için hazırlanan portalda (bilimsoylesileri.tubitak.gov.tr), 2019 yılı ikinci başvuru döneminde, çeşitli üniversitelerden konuşmacı olmak isteyen 748 öğretim üyesi ve etkinliklere ev sahipliği yapmak isteyen 81 şehirden toplam bin 54 kurum, hazırlanan çevrim içi başvuru sistemi ile etkinlik tercihlerini oluşturdu.' Prof. Dr. Hasan Mandal, 31 Aralık'a kadar sürecek binden fazla etkinliğe Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Merkezleri, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullar, Bilim ve Sanat Merkezleri ile Bilim Merkezlerinin ev sahipliği yapacağı bilgisini paylaştı. AA
Editör: TE Bilisim