Eskişehir Kültür Derneği Mehteran Takımı 2006 yılında MHP'liler tarafından kuruldu. Bu mehteran takımı partinin tüm etkinliklerinde görev alarak, MHP'lileri müzikleri ile coşturuyordu.

MHP'LİLER TEPKİ GÖSTERDİ

MHP Odunpazarı İlçe Yöneticisi İsa Canseven bu derneğin başkanlığını yapıyor. Mehteran takımının büyük bölümü MHP delegesi ve üyesi. MHP ile bu kadar organik bağı olan Eskişehir Kültür Derneği Mehteran Takımının AKP'nin Esentepe, Sütlüce ve Yeşiltepe Mahalleleri Temsilciliğinin açılışında sahne aldı. Aynı zamanda Dernek Başkanı da olan MHP Odunpazarı İlçe Yöneticisi İsa Canseven'de kendilerine rakip olan AKP'nin etkinliğine katılarak, mehteran takımını yönetti. Partililer yaşanan bu duruma büyük tepki gösterdi. Beni bu olayla ilgili arayan MHP'liler, Canseven'in AKP'nin Mahalle Temsilciliği açılışında sahne alarak, büyük bir skandala imza attığını söyledi.

HANGİ AKILLA KATILDILAR

Partililer, bu skandala imza atanların disipline verilmesi gerektiğini belirterek, 'Dernek Başkanı MHP parti yöneticisidir. Mehter takımının büyük bir bölümü MHP delegesi ve üyesidir. Genel Başkan Devlet Bahçeli meydanlarda AKP'yi sert bir dille eleştirirken, bu partiyi HDP ile eşdeğer görürken, MHP'nin Mehteran Takımımın bu partinin açılışında ne işi var? Bu açılış kültürel mi yoksa siyasi mi? Yoksa ücret karşılığında mı Mehteran takımı AKP'nin açılışında sahne aldı? Böyle yapmışlarsa yanlış yapmışlardır. Eskişehir Kültür Derneği ticaret yapamaz. Davaya hizmet için kurulan bu mehteran takımı hangi akılla AKP'nin açılışına gitti' diye tepki gösterdi.

ŞAKA GİBİ OLAY

Bana göre de MHP'liler bu tepkilerinde haksız değil. Bu Mehteran takımı Valiliğin, belediyelerin, Milli Eğitim'in düzenlediği kültürel etkinliklere katılabilir. Buna kimse tepki göstermez. MHP'liler tarafından kurulduğu için MHP'nin etkinlerinde görev almasına da kimse bugüne kadar bir şey dememişti. Mehteran Takımının, hangi mantıkla AKP'nin Esentepe, Sütlüce ve Yeşiltepe Mahalleleri Temsilciliğinin açılışında sahne aldı? Siyasi parti temsilciliğinin açılışı kültürel bir olay mı? MHP Lideri Devlet Bahçeli, AKP'ye, Başbakana en sert eleştirileri yaptığı bir dönemde MHP Odunpazarı İlçe Yöneticisinin bu partinin açılışında Mehteran Takımını yönetmesini 'Şaka gibi olay' olarak görüyorum. MHP İl Yönetimi mutlaka bu skandala imza atanlarla ilgili disiplin soruşturması açacaktır.

*

'SESSİZLERİN SESİ OLACAĞIM'

CHP'nin eski Odunpazarı İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer önceki gün CHP'den Eskişehir milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı.

AYDINLIK BİR ÜLKE İÇİN

Çakıcıer, aday adaylığı başvurusunu yaptıktan sonra kendi sosyal paylaşım sitesinde yaptığı açıklamada, 'Varlığımızı ulusumuza armağan ederek çıktığımız yolda edinilmiş tüm tecrübelerimin ve heyecanımın ışığında aydınlık bir ülke için mum olup yanmaya, sessizlerin sesi olurken arsız ve hırsızın rüyalarına kabus olmak için Aday Adayı oldum. Bu yolda beraber yürüyeceğim. Tüm arkadaşlarıma sonsuz başarılar dilerim' dedi.

28 YAŞINDA MERKEZ

İLÇE BAŞKANI

İyi bir örgütçü olan Çakıcıer, lise yıllarından beri siyasetin içindeydi. SODEP, SHP ve CHP'de hep önemli görevlerde bulundu. 'Bir halk adamı' profilini çizen Çakıcıer, mütevazi kişiliği ve sevecenliği ile hep öne çıktı. 28 yaşındayken (1987 yılı) üç adaylı kongrede Kazım Kurt ve Özden Balamir'i geçerek SHP Merkez İlçe Başkanı oldu. 1978'de TÜLOMSAŞ'ta çalışmaya başlayan Çakıcıer, Demiryol-İş'te aktif sendikacılık da yaptı.

ADANA'YA SÜRGÜN EDİLDİ

Yaptığı sert muhalefeti ve ses getiren açıklamaları o yıllarda tek başına iktidar olan Anavatan Partisi'ni kızdırdı. Adana'ya sürüldü. Bunun üzerine Çakıcıer, Eskişehir'i terk etmemek ve SHP'de siyaset yapabilmek için istifa etti. Eskişehir'in efsane Belediye Başkanlarından merhum Selami Vardar, kendisine ESKİ'de görev verdi. 8 Nisan 2012 tarihinde yapılan kongrede diğer adaylar Halil Bilici ve Hasan Eröksüz'ü geçerek, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı oldu. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin kazanılmasına büyük emeği oldu. 30 yılı aşkın süredir sosyal demokrat çizgisinden taviz vermeyen ve CHP'ye önemli katkıları olan Çakıcıer, 6 kişilik milletvekili aday listesinde kendisine seçilebilecek bir sırada yer bulmaya çalışacak. Bunda başarılı olacak mı? Bekleyip, göreceğiz…

**

Foto şaka

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı: Eskişehir'de tek otorite benim. Milletvekili aday listesini ben yazacağım.

AKP İl Başkanı Dündar Ünlü: Nabi Bey, 'Tek otorite benim' diyerek, bana mı göndermede bulundu.

AKP Eskişehir Milletvekili Salih Koca: Nabi Bey geldi 'BİRLİK' dağıldı. Ah ah! eskiden 'BİRLİK' içinde ne güzel milletvekili, belediye başkanlarını belirliyorduk. Anlaşılan o günler gibi 7 Haziran'dan sonra milletvekilliğim de galiba mazi olacak.