Büyükşehir Belediye Meclisi'nde reddedilen 'Sultan Kayıkları' projesi sahibi Halit Şahin, meclis oturumundan sonra konuştuğu AKP Meclis Üyelerinin, kendisiyle ve projeyle ilgili problemleri olmadığını belirttiklerini ileri sürerek, 'Projenin çok güzel olduğunu fakat Başkan Büyükerşen'e prim sağlayacak hiçbir projeyi kabul etmeyeceklerini söylediler. Şaşırdım kaldım' dedi.

Geçtiğimiz gün Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme gelen Halit Şahin'e ait 3 adet Osmanlı Kayığının 1 adedinin karının tamamı Şahin'e kalanının kendi kaptanlarıyla çalıştırılmak ve karının ise 3'te 2'sinin Şahin'e verilmesi şartıyla Büyükşehir Belediyesi'ne bağışlanmasını teklifi AKP'liler tarafından red edilmişti. Meclis sonrasında AKP meclis üyeleri ile görüşme yaptığını ifade eden Proje sahibi Halit Şahin, AKP'li meclis üyelerinin kayıkların bağışlanmasını niye reddettiklerini açıkladı.

Sultan Kayıklarının üretimini İzmit'te gerçekleştiren Halit Şahin, Eskişehir'de okuduğunu, birçok belediye tarafından beğenilen 'Sultan Kayıkları'nın ilk önce Porsuk Çayı'nda Eskişehir'e turistik anlamda katkıda bulunması ve Büyükşehir Belediyesi'ne gelir getirmesi amacıyla bu projeyi sunduğunu söyledi.

Meclis oturumu sonrası projenin niçin reddedildiğini öğrenmek için birkaç AKP'li meclis üyesi ile görüştüğünü söyleyen Halit Şahin, 'Benimle kişisel hiçbir problemleri olmadığını, projenin çok güzel olduğunu fakat Başkan Büyükerşen'e prim sağlayacak hiçbir projeyi kabul etmeyeceklerini söylediler. Şaşırdım kaldım. Bunu söyleyenlere ne kadar sığ düşündüklerini ve Eskişehir'imizin turizmini baltaladıklarını söyledim' şeklinde konuştu. (HM)




Editör: TE Bilisim