Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç başkanlığında toplanan mecliste AKP'li meclis üyeleri CHP'li Ersen Yeniceli'ye yeni görevinde başarılar dileyerek çiçek takdim etti. AKP'lilerin bu davranışı üzerine Başkan Ataç, 'Tüm belediyelere böyle meclis üyeleri nasip olsun' dedi.
Tepebaşı Belediyesi meclis salonunda gerçekleşen toplantıda AKP'li meclis üyelerinin ince davranışına karşılık teşekkür eden Ersen Yeniceli, 'Eskişehir ve Tepebaşı'nı el ele iyi yerlere getireceğiz. Bu mücadelede hep beraber olacağız. AKP grubunu da CHP grubunu da çok seviyorum' diye konuştu. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise Türkiye'de örnek belediye olduklarını ifade ederek 'Türkiye'deki tüm belediyeler böyle meclis üyeleri nasip olsun. Arkadaşlar, bu güzel davranışınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum' ifadelerine yer verdi.

TAHSİS SÜRESİ UZATILDI
15 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında Tepebaşı Kaymakamlığı ile Tepebaşı İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına tahsis edilen araçların süresinin dolması nedeniyle gelen talep üzerine 1 yıllığına tekrar tahsis edilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Mecliste ayrıca Avrupa Birliği'ne katılım sürecinde AB ile taraflar arasındaki diyalogun ve işbirliğinin tesis edilmesi, güçlendirilmesi konusunda belediyenin 'Sosyal Demokrat Belediyeler Derneğine' üye olunması görüşüldü. Derneğe üye olunması konusunda ödenecek aidat hakkında bilgi veren Erdoğan Aydoğmuş, 'Son nüfus verilerine göre nüfusumuz 324 bin. Toplam 32 bin 400 TL aidat oluyor' dedi. 'Sosyal Demokrat Belediyeler Derneğine' üye olunması konusu AKP'li meclis üyelerinin bilgi almak istemeleri üzerine plan bütçe komisyonuna havale edildi.

9 MİLYON
500 BİN LİRA KREDİ
Öte yandan Fen İşleri Müdürlüğü'nün yapılacak işler için iller bankasından çekilmesi istenilen krediler görüşüldü. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 2015 yılı içerisinde ihalesi yapılacak olan 25 bin ton yama asfaltı ve 2 bin ton tretuvar asfaltı alımı için 3 milyon TL, prefabrik betondan imal edilmiş bordür ve parke taş alımı nakliyesi işi için 2 milyon TL, 1 adet greyder alımı için 500 bin TL, aşınma asfaltı ile yol yapımı işi için 2 milyon TL ve merkez mahallelerde yol ve tretuvar yapımı için 2 milyon TL iller bankasından kredi çekilmesi talep edildi. İlgili madde görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonuna gönderildi. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim