Katılım yüksekti
Geçirdiği kalp krizi sonucu genç yaşta yaşamını yitiren Eskişehirsporlu milli kaleci Sinan Alağaç, ölümünün 33'üncü yıldönümünde kabri başında anıldı. Esentepe Mezarlığı'nda gerçekleşen anmada Sinan Alağaç'ın ailesinin yanısıra Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehirspor İdari Direktörü Ayhan Taşçı, TÜFAD Başkanı Ahmet Bingöl ve TÜFAD yetkilileri, Sinan'ın eski takım arkadaşları, Sinan Alağaç Ortaokulu öğrencileri, Eskişehirspor Altyapı hocaları, Eskişehirsporlu Altyapı futbolcuları ile sevenleri katıldı.

'Örnek bir sporcuydu'
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 'Eskişehirspor'un genç yaşında yitirdiği kalecisi Sinan Alağaç, futbol kadar atletizm sporunu da başarıyla yerine getiren örnek bir sporcuydu. Onun başarısı ve bir sporcu olarak kişiliği, günümüzdeki genç sporculara örnek olmaya devam ediyor. Tepebaşı Belediyesi, ailesi, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD), futbolcu arkadaşları, taraftarlar ve tüm sevenleri olarak, Esentepe mezarlığındaki kabri başında her 24 Kasım'da bir araya geliyoruz. Onu aramızdan ayrılışının 33. yıldönümünde bir kez daha sevgi ve minnetle anıyoruz' diye konuştu.

'Kampta kalp krizi geçirdi'
Eskişehirspor İdari Direktörü Ayhan Taşçı ise 33 yıl önce vefat eden Milli kaleci Sinan Alağaç'ın örnek sporcu kişiliğinden söz ederek 'Geçmişte kaybettiğimiz sporcularımızın hiçbir zaman unutulmayacaklarını belirtti. Sinan Alağaç, spora atletizm ile başlayıp Anadolu Üniversitesi Maden Mühendisliği Fakültesi'nde öğrenimini tamamladı. Alağaç, başarılı performansıyla milli takıma kadar yükseldi. Henüz 25 yaşındayken Eskişehirspor'un Abant'ta sürdürdüğü kampta geçirdiği kalp krizi sonucu, 24 Kasım 1985 tarihinde hayatını kaybetti' ifadelerini kullandı.

Sinan Alağaç her ölüm yıl dönümünde saygı ve sevgiyle anılıyor.
Editör: TE Bilisim