Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü, yardıma muhtaç kişilere yakacak desteği sağlayarak, vatandaşların mağdur olmasını engelliyor. Bu tür yardımlarla çok sayıda vatandaş kış aylarını evlerinde sıcak geçiriyor.
PARA İLE SATILMAZ
Sığınmacılara da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü tarafından üzerinde 'Para ile satılmaz' ibaresi bulunan çuvallarla kömür yardımı yapılıyor. Ancak iddiaya göre yabancı uyruklu bazı kişi veya kişilerin yardım amacıyla kendilerine verilen kömürü, çok ucuz fiyatlara sattığı belirtildi.
8 LİRADAN SATILIYOR
Piyasada çuvalı 40 liradan satılan kömürler, ihtiyaç sahibi vatandaşlara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü tarafından ücretsiz veriliyor. İddialara göre sığınmacıların kendilerine ücretsiz dağıtılan kömürleri küçük sanayi sitesi bölgesinde bulunan esnafa çuvalını 8 lirada sattıkları öne sürüldü.
ÖNCE GEZİYORLAR
Kimliği belirsiz kişilerin, ilk olarak sanayi bölgesine gelerek dükkanları tek tek gezdikleri ileri sürüldü. Dükkanları gezen sığınmacıların, alacak esnafları ve sayıyı belirleyip daha sonra pikapla kömür çuvallarını getirdikleri iddia edildi. Kişi veya kişilerin böylelikle dikkat çekmemeye çalıştıkları belirtildi. Olaya tanıklık eden vatandaşlar ise yaşanan durumu rezalet olarak nitelendirdi.
DENETİM ARTTIRILSIN
Gazetemize ulaşarak şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, yapılan yardımların doğru yere ulaşmasını istedi. Vatandaşlar, 'Devletimiz yardıma muhtaç insanlara yardım yaparak örnek bir davranış sergilerken bu tür fırsatçı insanların da denetimi yapılmalı. Yapılan yardımlar doğru yere gitmeli. Bu konuda denetimlerin arttırılmasını istiyoruz' dedi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim