AK Parti İl Başkanlığına atanan Zihni Çalışkan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Özlem Yalçın, Teşkilat Başkanı Adem Kara, Siyasi Hukuki İşler Başkanı Orhan Durmuş, Tanıtım ve Medya Sorumlusu Hasan Hüseyin Burgaz ile birlikte ESGROUP'u ziyaret etti. ESGROUP Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Demirdaş'la bir araya gelen Zihni Çalışkan, gündeme dair açıklamalarda bulundu. İl yürütme kurulunu oluşturdukları andan itibaren harekete geçerek çalışmalara başladıklarını söyleyen Başkan Çalışkan, 'Genel merkezimizin de bilgisi doğrultusunda doğru bir ekiple yola çıktık' dedi.
Adem Kara'nın Odunpazarı Belediye Meclisi üyeliğinden, Orhan Durmuş'un ise Tepebaşı Belediye meclisi üyeliğinden istifa edip etmeyecekleri tartışmalarına açıklık getiren Zihni Çalışkan, 'Her iki arkadaşımız da güçlü isimler. Şehrin menfaatleri açısından mecliste uzun süredir görev alan arkadaşlarımızın tecrübelerinden yararlanmak çok önemli. Şu an için Adem Kara ve Orhan Durmuş'un meclisten istifa etmesi gibi bir durum söz konusu değil fakat genel merkezimiz uygun görmezse gereken yapılacak' dedi.
Çalışkan, 24 Haziran seçimlerinde oluşturulan Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı'nın 2019 Mart seçimlerinde devam edip etmeyeceği yönündeki soruyla ilgili ise, 'Biz bundan önceki seçimlerde ittifaka nasıl sahip çıktıysak yerel seçimlerde de aynı şekilde sahip çıkarız. Genel merkezimiz ne karar alırsa biz onu uygularız. İttifak söz konusu olursa yerelde de ittifakı sonuna kadar destekleriz. AK Parti 17 yıldır bugüne kadar kazanmak için nasıl çalıştıysa bundan sonra da o şekilde çalışacak' dedi.
Ekip arkadaşlarının mevcut yerel yönetimde görev aldığı için ne yapılması gerektiğini bildiğini söyleyen Çalışkan, 'Bu bilgi birikimlerinin devam etmesi adına da kendilerine özellikle bizim yürütme kurulumuzda yer verdik. Belediyelerimizin algıdan uzak hizmete dönük ve şehre kalıcı eser niteliğinde kazandırdığı hizmetlerin arttırarak devam etmesi gerektiğini değerlendiriyoruz. Bunun geçmişte böyle yaşanmadığına dair hepimizin bilgisi var. Özellikle yaklaşan seçimlerden dolayı belediyelerimizin asfalt yaptığını görüyoruz. Şehirdeki hemşerilerimiz bunu görüyor. Dört yılın ardından asfaltlamaya dönük hizmetin şehrin daha önce hak ettiği ve hemşerilerimizin bu hizmeti geç aldığını bunun hangi gayeyle geç getirildiğini seçimlerin yaklaşmış olmasından dolayı değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yerel seçimlerin AK Parti'nin başarısıyla AK Parti'nin tekrar AK Belediyeciliği şehrimize tanıştırıp devam ettirmesini gerçekleştireceğine inanıyorum' diye konuştu. HM
Editör: TE Bilisim