Gezi Protestoları sırasında Sanayici Sokakta dövülen ve hastanedeki 38 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz için anma töreni düzenlendi. Törene Ali İsmail'in annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz, abisi Gürkan Korkmaz, ablası Melike Korkmaz ile HDP Hatay Milletvekili Barış Atay, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve yüzlerce insan katıldı. Duygulu anların yaşandığı anmada, Ali İsmail'in ablası Melike Korkmaz, Ali İsmail'in fotoğrafına dokunarak, 'Buradan kaçamadın mı?' diye ağlaması yürekleri dağladı. Anmada sık sık 'Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür', 'Direne direne kazanacağız', 'Emel anne üzülme evlatların burada' sloganları atıldı.
SOKAK ADI DEĞİŞSİN
Anma töreninde basın açıklaması yapan Eskişehir Bilecik Tabip Odası Başkanı Mehmet Akif Aladağ, Ali İsmail Korkmaz'ın dost canlısı ve herkes tarafından sevilen bir çocuk olduğunu söyledi. Eskişehir'deki yerel yönetimlere seslenen ve Ali İsmail'in katledildiği sokağın adının 'Ali İsmail Sokak' olarak değiştirilmesini talep eden Aladağ, 'Sevgili Ali'nin destanını yazacak gelecek nesiller bu hikayenin mutlu sonlanması için bayrağı taşımaya devam edecekler. Buradan değerli belediye başkanlarımıza bir çağrı yapalım. Bu sokağın adını 'Ali İsmail Sokak' koyarak ve buraya Ali'mizin destanına layık bir heykel dikerek yaşananların unutulmasına izin vermeyelim. Bizler Ali İsmail'e bunu borçluyuz' diye konuştu.
SENİ ÇOK ÖZLEDİM
Açıklamanın ardından Ali İsmail'in fotoğrafının önüne karanfil bırakıldı. Annesi Emel Korkmaz'ın elindeki karanfili fotoğrafın önüne bırakırken 'Ali'm seni çok özledim' demesi herkesi gözyaşlarına boğdu. Karanfil bırakıldıktan sonra kısa bir konuşma yapan ve oğlu Ali İsmail'in çoğalarak öldürüldüğü sokağa geldiğini haykıran Emel Korkmaz, 'Ben her şeyden önce bu çevrede yaşayan insanlara seslenmek istiyorum. 6 senedir Ali İsmail'im yok. Ali İsmail'in katledilişine göz yumanlar evlatlarına sarılabiliyorlar mı? Rahat uyuyabiliyor mu? Vicdanları rahat mı? Onu merak ediyorum. Bakın bir Ali'yi katlettiniz, kaç tane Ali İsmail var etrafımızda. Ali İsmail çoğalarak buraya geliyor. Ali İsmail çoğalarak Türkiye'ye dünyaya sesleniyor. Ali İsmail ölmedi, Ali İsmail yaşıyor. Ali İsmail burada bu sokakta. Türkiye'nin her yerinde. Ali İsmail bu ülkenin geleceği' şeklinde konuştu. Sanayici Sokakta gerçekleşen anmanın ardından Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenen Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülleri, Gazeteci Yazar Ayşenur Arslan'a ve 10 Ekim Dayanışma Derneği'ne verildi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim