BİNLER SEL OLDU AKTI
DİSK, KESK, TMMOB, Türk Tabipler Birliği ve Kristal İş'in öncülüğünde düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, farklı siyasi partiler, EYT'liler, sendikalar, sivil toplum örgütleri ve binlerce emekçi katıldı.

SLOGANLARLA HAYKIRDILAR
Bu yıl 1 Mayıs Mitingi'nin gündeminde kıdem tazminatının fona devredilmesi ve zorunlu BES kesintisi vardı. Mitinge katılan emekçiler, hep bir ağızdan 'Kıdem Tazminatıma Dokunma', 'İşçiyiz haklıyız kazanacağız', 'Birleşe birleşe kazanacağız' şeklinde sloganlar atarak kutlamaların yapılacağı Odunpazarı Meydanı'na kadar yürüdü.

SON KALEMİZİ KAPTIRMAYACAĞIZ
Miting alanında konuşan Tertip Komitesi Başkanı KESK Dönem Sözcüsü Faik Alkan, 'Biz sınıfsız dünya isteyenler diyoruz ki ya kapitalizm kazanacak ya biz. Bugün kıdem tazminatına göz koyanlar şunu bilsinler ki işçi sınıfı bu son kalesini kaptırmayacaktır. BES içerisine bizi zorla sokmak isteyenlere diyoruz ki bu krizi biz yaratmadık faturasını biz ödemeyeceğiz' dedi.















Editör: TE Bilisim