Görünüm'de 2 Haziran tarihinde kaleme aldığım; 'Başkanın Kardeşi Neden Levyeyle Belediyeyi Bastı?' başlıklı yorum yazımda; Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş'ın kardeşi Ali Demirtaş'ın elinde demir levye ile önce Alpu Belediyesi'ni bastığını duyurmuştum.

KARDEŞİNDEN
ŞİKAYETÇİ OLDU MU?
Yazımda şu ifadeleri kullandım; 'Kardeş Demirtaş'ın abisinin başkanlık yaptığı belediyede kapıları tekmeleyip, camı çerçeveyi indirdiği iddia ediliyor. Ali Demirtaş daha sonra 'Beni iflas ettirdiniz, beni bitirdiniz' diye bağırarak, Rafet Demirtaş'a ait boya malzemeleri satan dükkanında camlarını levye ile aşağıya indirmiş. Bu olay ile ilgili beni arayan Alpulu okurlarımız; 'Bu yaşananları şaşkınlıkla izledik. Bir kardeş nasıl abisine bu kadar öfke duyabiliyor? Başkan Demirtaş kardeşini nasıl iflas ettirmiş olur? Yoksa kardeşinin başka birinin üzerinden iş almasını mı sağladı? Kardeş Demirtaş URAYSİM'de taşeron olarak iş yapıyor muydu? Burada yaptığı işten dolayı mı zarar etti? Polis belediyeyi demir levye ile basan Ali Demirtaş ile ilgili bir işlem yaptı mı? Abi Demirtaş, kardeşinden şikayetçi oldu mu?' diye sorular yöneltti.'

ALPULULAR
İSYAN ETTİ
Kardeş Demirtaş önceki gün yine belediyeyi bastı. Ali Demirtaş'ın demir levye ile Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztürk'e saldırmak istedi. Öztürk'ün kaçarak, bu saldırıdan kurtulduğu öğrenildi. Ali Demirtaş polis tarafından belediye dışına çıkarıldı. Kardeş Demirtaş'ın sonra abisi Rafet Demirtaş'a ait dükkanın camlarını yine kırdığı iddia edildi. Alpulular, demir levye ile dehşet saçan Başkan kardeşi ile ilgili Emniyet güçlerinin işlem yapmamasına tepki göstererek; 'Belediyeyi sıradan bir vatandaş bassaydı, ilçede elini kolunu sallayarak dolaşabilir miydi? Ali Demirtaş'ın Alpu'da kamu kurumlarıyla yaptığı işler araştırılmalı. Bu işleri kendi adına mı yoksa birileri adına mı aldığı ortaya çıkarılmalı. Belediye Başkanı abisinin bu işlerin alınmasında katkısının olup olmadığı aydınlatılmalı ' diye isyan etti. AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü ve AK Parti Milletvekilleri Alpu'da yaşanan bu olayla ilgili inceleme başlatmalı. Ard arda yaşanan bu olaylar hem Alpu Belediyesi'ni hem de AK Parti'yi yıpratıyor…


***
MİLLİ EĞİTİM'İN UÇ BEYİ CIRIT


İlimizde uzun yıllar öğretmen, müdür yardımcısı, okul müdürü, Odunpazarı Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yapan Hakan Cırıt 22 Ekim 2014'de Iğdır Milli Eğitim Müdürü olmuştu. Cırıt 2 Haziran 2017 tarihi itibariyle Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı. Böylece Cırıt Doğu'nun en uç noktasından, Batı'nın en uç noktasına atanmış oldu. Uç Beyliği Eski Türk Devletlerinde büyük öneme sahip bir makamdır. Cırıt, Iğdır ve Edirne atamalarıyla Milli Eğitim Bakanlığının bir bakımı Uç Beyliğini yapmış oldu. Milli Eğitim'in Uç Beyi Cırıt'a yeni görevinde başarılar dilerim…


***
NOSTALJİ
İÇİNDE ESKİŞEHİR OLMAYAN HİÇBİR HİZMETE İMZA ATMADI

26 yıl önce. 1991 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanlığı'na seçilen DYP Eskişehir Milletvekili Hüsamettin Cindoruk, partisinin diğer Eskişehir Milletvekili İbrahim Yaşar Dedelek ile ilimize yaptığı bir ziyarette Eskişehirliler tarafından sevgiyle karşılanıyor. O yıllarda DYP-SHP Koalisyon Hükümeti vardı. Cindoruk'u karşılamaya gelenler arasında Çifteler Belediye Başkanı İsmail Özen, SHP İl Başkanı merhum Kemal Metin, Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Yüksel Yüzügüllü de bulundu. 16 Kasım 1991- 1 Ekim 1995 yılları arasında TBMM Başkanlığı yapan Cindoruk, DYP'li Bakanlara 'İçinde Eskişehir olmayan hiçbir hizmete şeye imza atmam' demiş. Eskişehir'in Büyükşehir olmasını, İlimize doğalgazın gelmesini, OSB'de yeni fabrikaların kurulmasını sağlamıştı. Eşi Dilek Hanımın Eskişehirli olması nedeniyle Eskişehir'in eniştesi olan Cindoruk, dürüst, ilkeli ve demokrat tavrıyla Türk siyaset tarihinin önemli isimlerinden birisidir.

FOTO ŞAKA

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı: Kazım Başkan bize kendi ellerinle çibörek ikram ediyorsun. 'Harun Karacan ile görüştü' diye Yahnikapan Köyü Muhtarına tavır alıyorsun.
AK Parti eski Milletvekili Salih Koca: Bu olaydan sonra parti tabanı karışmış. Kazım Bey vallahi sizi aday yapmazlar diye korkuyorum. Siz aday olmazsanız biz Odunpazarı'nı nasıl kazanırız?
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Boş ver tabanı. Ben tabana kalsaydım, muhtar bile olamazdım. Ben işimi Hocam'dan hallederim, siz çibörekleri soğutmayın.