Kursa katılanlara 120 günlük bir eğitim verileceğini ifade eden İş Kur İl Müdürü Hasan Yoldaş, 'İnşallah bu kursumuz da önceki çalışmalar gibi başarılı olacak. Bunun bütçemize maliyeti 60 bin lira civarındadır. Amacımız engelli kardeşlerimizi istihdama kazandırmak, bir şeyler yapabileceklerini kendilerine göstermek ve faydalı bir insan olarak toplumla bütünleştirmek. Bu tür çalışmalarımız devam edecek kurslara katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum' dedi.
Daha sonra konuşma yapan Görme Engelliler Derneği Genel Başkanı Remzi Korkut, derneğe destek verenlere teşekkür ederek 'Bu yıl 4'üncüsünü düzenlediğimiz kursta yemek pişirmeyi öğretmek amacıyla eğitimler düzenlemekteyiz ve görme engelliler bundan yararlanabilmektedir. Bu kursların sonunda kursiyerler iş dünyasına katılıyor. Kurslar sonunda bir iş edinemeseler bile, kendi yaşamlarını sürdürebilmek için önemli eğitimler alıyorlar' diye konuştu.
Kendilerine en büyük yardımı İş Kur'un yaptığını ifade eden Korkut, 'Bunun dışında Tepebaşı, Odunpazarı, Büyükşehir belediyeleri ve diğer bütün sosyal ve idari kurumlar bu konuda bize destek vermektedirler. Geçen dönem kursunu bitiren kursiyerler başarılarından dolayı sertifikaları verilecek. Dernekler yaşamlarını yardımlar ve bağışlarla sürdürmektedirler. Biz kimseye el açmıyoruz. Bir kapak kampanyası başlattık, beyaz baston alabilmek için bir fon oluşturuyoruz. Bu konu da Eskişehirliler bize destek veriyor. Onlara da teşekkür ediyoruz' ifadelerini kullandı. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim