Gazeteciler için düzenlenen geceye, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, STK temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

CESARET İSTER
Gecede konuşan Büyükerşen, 'Anadolu'daki yerel basın hala kurtuluş savaşındaki Mustafa Kemal'in ve Anadolu hükümetini destekleyen küçük Anadolu basınında olduğu gibi özgür olduğunu düşünüyorum. Gazeteleri yaşatabilmek için bugün bazı gazete sahipleri birtakım hizmetleri de yürütmek ve oradan elde edilen gelirin gazetelerin kapanmaması için sizlerin de haklarını veren gayret içerisindeler. Bu tür gazete sahibi arkadaşlarımı kutluyorum, gazete sahipliği cesaret ister' dedi.

DİRENEN GAZETECİLER
Başkan Kurt ise yaptığı konuşmasında 'Türkiye'deki her türlü zulme ve her türlü baskıya rağmen bugünün ısrarla kutlanması lazım. Daha çok özgürlük için daha çok demokrasi için daha başarı bir yaşam standardı için ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için gazeteci arkadaşlarımızın mücadelesi olması gerekir. Korkmadan, yılmadan, usanmadan, cezaevi baskısına rağmen direnen bütün gazetecileri kutluyorum' ifadelerini kullandı.

GAZETECİLERDEN MEMNUNUZ
Başkan Ataç, 'Mevcut iktidarın 16-17 yıldır süren bir iktidar var. Ama Türkiye'de baktığımızda çok mağdur olan 4 grup var: çocuklar, kadınlar, işçiler ve gazeteciler. İktidar partisine bakarsanız cezaevindeki gazeteciler, gazeteci değil. İktidar partisi veya muhalefet partisi kimlerin gazeteci olup olmadığına karar veremez. Biz buradaki gazeteci dostlarımızdan memnunuz. Bizi yeri geldiğinde övüyor yeri geldiğinde eleştiriyor' dedi. Konuşmaların ardından gazeteciler Eskişehirli sanatçı Mesut Girgin'in şarkıları eşliğinde gönüllerince eğlendi. HM
Editör: TE Bilisim