Anadolu Üniversitesi tarafından organize edilen ve samimi bir ortamda geçen iftar buluşmasında öğrenciler, Rektör Çomaklı ile sohbet ederek 'Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Programı' ile ilgili merak ettikleri pek çok konu hakkında soru ve öneriler iletti. Anadolu Üniversitesi'nin Avrupa'da yürütmekte olduğu faaliyetlerle Almanya'da yaşayan vatandaşlarımıza ve soydaşlarımıza çok önemli bir hizmet sunduğunu vurgulayan Türkiye Cumhuriyeti Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes, 'Almanya'nın ayrılmaz bir parçası haline gelen Türk toplumu, karşılıklı saygı ve hoşgörü ortamında Almanya'nın geleceğine daha fazla katkı yapabilecektir' dedi.
KAPIMIZ AÇIK
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı da iftar programında yurt içi ve yurt dışında milyonlarca öğrencisi ve mezunu bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ve sunduğu olanaklar hakkında açıklamalarda bulundu. Anadolu Üniversitesi'nin yükseköğretim imkanı bulamayanlara Açıköğretim Sistemi aracılığıyla bu fırsatı sunduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Çomaklı 'Anadolu Üniversitesi olarak sadece ülkemizdeki vatandaşlarımıza değil, Avrupa'da yaşayan Türklere de üniversite mezunu olabilmeleri için kapımız açık' dedi.
KARARLIYIZ
Anadolu Üniversitesi'nin geçmişten günümüze uzanan dijital dönüşüm çalışmalarının aynı kararlılıkla ve anlayışla devam ettiğine dikkat çeken Rektör Çomaklı, 'Anadolu Üniversitesi, dijital dünyanın eğitim binası olacak. Bugün de burada öğrencilerimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ile kamu-kurum ve kuruluşlarının yetkilileriyle bu önemli ve anlamlı ayda hem bir araya gelerek iftar yapmak hem de Avrupa'da yaşayan Türklere dijital dönüşüm konusundaki kararlılığımızın mesajını vermek istedik. Kitaplarımızı artık biz dijital alanda aktarıyoruz. Sadece dijital kitap formatında değil, materyallerimiz belli bir süreçten geçerek dünyada akredite olmuş şekilde öğrencilerimizin hizmetine sunuluyor. O nedenle de öğrencilere kendi yeteneklerine uygun, evlerinden eğitim alabilecekleri programlara girip bakmalarını tavsiye ediyoruz' diye konuştu. Rektör Çomaklı ayrıca, Batı Avrupa Yükseköğretim Programları Seçme Sınavı için kayıt yaptırmak isteyenlerin 22 Haziran'a kadar başvurularını yapabileceklerini söyledi. HM
Editör: TE Bilisim