Anadolu Üniversitesi Gençlik Spor Kulübü 2017-2018 sezonu açılış törenini görkemli bir şekilde yaptı. Akademik Kulüpte verilen kokteyl ile başlayan açılış töreninde konuşan Anadolu Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Muzaffer Öğütveren, kısa sürede önemli başarılara imza attıklarını belirterek, '2014'te göreve geldiğimiz de sporcu sayımız 439'idi. Bugün sporcu sayımız 848'e ulaştı. Özellikle futbol branşında sporcu kardeşlerim ve antrenör kardeşlerim çok değerli çalışmalar yaparak 11 yaştan başlayan tam bir sporcu ordusu kurdular. Hentbol bayan takımımız güzel alt yapı çalışmaları yaptı. Ayrıca süper lige çıkma başarısı gösterdi. Voleybol takımımızda ciddi alt yapı çalışmaları yaptı. Diğer faaliyetlerde özellikle basketbolda Eskişehir Basket ile müşterek çalışmalarımız devam ediyor' dedi.
İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ
Üniversite'nin şehir ile işbirliği halinde çalışmalarını sürdürdüğünü de sözlerine ekleyen Başkan Öğütveren, 'Takımlarımızın %80'i fakültelerimizden mezun veya okuyan arkadaşlarımızdan oluşuyor' dedi.
GÜNDOĞAN'A TEŞEKKÜR
900'e yakın sporcu ve birçok spor branşının faaliyetine en büyük katkıyı Rektör Naci Gündoğan'ın verdiğini de belirten Öğütveren, 'Sayın rektörümüz Eğitim öğretimin yanında, sportif faaliyetlere de ciddi katkı sundu. Kendisine teşekkür ediyoruz' dedi.

GÖREVİMİZ SADECE EĞİTİM DEĞİL
Açılış töreninde konuşan Anadolu Üniversitesi Rektör Naci Gündoğan ise, 'Üniversitelerin görevi sadece bilimsel akademik faaliyetler yapmak değil. Üniversitelerin temel görevlerinden bir tanesi de spora ve sanata hizmet etmektir. Biz üniversite olarak kurulduğumuzdan buyana spora ve sporcuya önem veren bir kurumuz.
Tüm yıla yaydığımız sportif faaliyetlerle sporu ne kadar özümsediğimizi gösteriyoruz. Başarı sadece elde edilen kupa ve madalyalarla olmuyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi zeki, çevik ve ahlaklı sporcular ile bu başarı yakalanıyor. Ben öğrencilerimizin ahlaki vasıflarla bir farkındalık yarattığını görüyorum. Bu sportif başarılardan daha mutlu ediyor beni.'
DOSTLUK VE KARDEŞLİK
Kulüp bünyesinde 900'e yakın sporcu olduğunu ve birçok başarı elde ettiklerini de belirten Rektör Gandoan, 'Ama her şeyden önce biz üniversite olarak sporun kardeşlik, barış ruhu, dayanışma, takım ruhunu geliştirmesinin daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonrada hem kulübümüze, hem de öğrencilerimize her türlü katkıyı yapmayı sürdüreceğiz' dedi.
Editör: TE Bilisim