Eskişehir'in turistik ilgi odaklarından biri olan Odunpazarı Evleri civarında 7 yıl önce anne kız birlikte açtıkları ve bugüne kadar ayakta tuttukları Tomurcuk Kahvaltı adlı işletmeyle başarılı bir girişimcilik örneği sergilemeleri müşterilerinin de takdirini topluyor. Annemi Asalet Peker ile, Eskişehir'in meşhur Tatar lezzetlerinden olan çibörek ile başladıkları üretimlerini ilerleyen dönemlerde mantı, kahvaltı, sarma ve diğer çeşitli yemeklerle sürdürerek hizmetlerini arttırdıklarından bahseden işletme sahibi Bilge Peker, böyle bir yerin annesinin hayali olduğunu ve bunu gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını dile getirdi.

ÇİBÖREK ARANAN YİYECEK
Peker, Eskişehir'in meşhur lezzetlerinden olan Tatar yemeği çiböreğin tarihi Odunpazarı Evleri gibi turistik bir bölge içinde de aranan bir yiyecek olduğunu belirterek, 'Ben mutfağı seviyorum. Çibörek benim annemin babasının kültüründen geliyor. Ben Karadenizliyim, annemin babası Tatar. Tatar kültürünü, yemeğini bildiğimiz için bu sektöre girdik. Odunpazarı turistik bir bölge olduğu için, burada çibörek çok arandığı için bu işe başlayalım dedik. Sadece çibörek değil mantı, kahvaltı ve diğer yemekleri de yapıyoruz' dedi. İHA
Editör: TE Bilisim