Anız yakmanın zararlarından bahseden İl Müdürü Salih Söğüt, 'Topraktaki organik maddeyi azalttığı, bitkinin büyümesini teşvik eden karbon ve azot kaybını artırdığı, yüzeye yakın bölgedeki mikroorganizmaları öldürdüğü, uzun yıllarda oluşmuş olan toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik dengesini bozduğu, anız yakmanın su ve rüzgar erozyonunun etkisini artırdığı, enerji ve telefon nakil hatlarına zarar verdiği, orman yangınlarına sebep olduğu ve ürün artıkları ve anızla beslenen bir çok canlının besin kaynağını yok ettiği bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Bu sebeplerle anız yakmanın toprağa, çevreye ve ekolojik sisteme zarar verdiği açıktır' dedi.
Söğüt, Eskişehir'de hasat sezonunun başlaması sebebi ile, hasadın teknik elemanlar kontrolünde mümkün olan an az ürün kaybı ile bitirilmek üzere olduğunu, hasat işleminden sonra anız yakmayı önlemeye yönelik eğitim ve yayım çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. HM
Editör: TE Bilisim